Groen leven

8 milieuvriendelijke cadeautips voor minder dan 20 euro

Geef en krijg jij ook zo graag cadeaus? Ik wel! Maar dan graag op een bewustere manier. Vandaar deze lijst met groene cadeautjes. Die zijn minstens even leuk én je draagt zorg voor onze planeet. Als dat geen schone gedachte is!

Wil je mee bouwen aan een groenere planeet? Gebruik dan vooral jouw kracht als consument. Want hoe meer mensen groen kopen, hoe meer er groen geproduceerd wordt.

Al deze leuke cadeautjes zijn te shoppen op Etsy. Ik heb speciaal gezocht naar de mooiste groene spullen binnen Europa, om ook de vervuiling door transport te beperken. Happy shopping!

1. Gepersonaliseerde juten tas

image 0

 

Deze prachtige shopping bag is eens wat anders dan een tote bag. Het is een mooie, grote tas waar heel wat producten in passen. Ideaal om mee te gaan winkelen en plastic zakjes te besparen. Je kan de tas laten personaliseren, waardoor je met een uniek stuk rondloopt.

 

2. Herbruikbare wattenschijfjes

image 0

Een milieuvriendelijk cadeautje dat er ook nog eens prachtig uitziet. De herbruikbare wattenschijfjes stop je na gebruik gewoon in de wasmachine.

 

3. Houten bloempot

image 0

Ideaal voor vrienden die houden van wat groen in hun interieur: een houten bloempot. Met dit mooi en modern design kan je iedereen wel een plezier doen.

4. Unieke oorbellen

image 0

De juwelenlijn van RemapleRecycled is volledig gemaakt uit gerecyclede skateboarden. Say what? Stoere juwelen met een hoek af, zo zien we ze graag. Neem zeker een kijkje in de volledige shop van RemapleRecycled om alles te bekijken, de milieuvriendelijke juweeltjes zijn om ter mooist.

 

5. Houten kerstornamenten

image 0

Dit doosje met houten kerstornamenten is mooi en je creëert er een jaarlijks terugkerende herinnering mee. En helemaal duurzaam, want zo’n houten ornament kan je niet aan diggelen onderaan de doos aantreffen.

6. Plant met een boodschap

image 0

Nog leuker dan een kaartje bij je bloemen: een bonenstaak waar een persoonlijke boodschap op groeit. De ontvanger plant zaadje en een tweetal weken later kan hij of zij de boodschap lezen.

7. Kurken make-up tasje

image 0

Deze make-up tas is gemaakt van kurk. Niet alleen milieu-vriendelijk, maar ook geweldig mooi. En groot genoeg om heel wat spulletjes in kwijt te kunnen.

8. Herbruikbare koffiebeker

image 0

Koop je vaak koffie onderweg, maar ben je niet zo’n fan van de wegwerpbekers? Dan hoort deze gepersonaliseerde koffiebeker zeker op jouw wishlist!

 

Geef je liever iets persoonlijker? Breng een bezoekje aan de kringwinkel en recycle, zoals ik met deze oude fotokader deed:

DIY: van oude kader tot gouden fotolijst

 

 

Geef en krijg jij ook zo graag cadeaus? Ik wel! Maar dan graag op een bewustere manier. Vandaar deze lijst met groene cadeautjes. Die zijn minstens even leuk én je draagt zorg voor onze planeet. Als dat geen schone gedachte is!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *