Wat zijn affiliate links en waarom gebruik ik ze

Op mijn blog vind je af en toe affiliate links terug. Hier leg ik graag uit wat ze zijn en waarom ik ze gebruik.

Wat zijn affiliate links?

Affiliate links zijn een partnerschap met een webshop. Als jij op zo’n affiliate link klikt en iets koopt binnen een vooraf opgestelde termijn, krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou helemaal niks extra en ik leuk voor mij, want zo krijg ik ook financieel iets terug voor het werk dat ik in deze blog stop.

Is dit wel duurzaam?

Online shoppen is niet duurzaam en daarom worstel ik wel wat met die affiliate links. Het is namelijk veel beter als jij jouw duurzame producten in de winkel om de hoek gaat kopen.

Toch heb ik ervoor gekozen om deze links te laten staan om de volgende redenen:

  • Online winkelen is zo hard ingeburgerd, dat zal nooit meer verdwijnen.
  • Er zijn steeds minder fysieke winkels, en die winkels verkopen dan vaak niet de duurzame producten die jij wil aankopen. En dan is het enige alternatief vaak een webshop.
  • Ik wil duurzaamheid zo laagdrempelig mogelijk maken. Als ik je hier bijvoorbeeld overtuig om een shampoobar te proberen, moet het voor jou gemakkelijk zijn om deze in huis te halen. En als je je leven duurzamer gaat inrichten, kom je vanzelf wel uit op alternatieven voor je internetaankopen of ga je ze duurzamer doen door bijvoorbeeld zoveel mogelijk aankopen te bundelen.

Als je hier nog vragen of bemerkingen bij hebt, mag je me altijd mailen of een berichtje sturen via Facebook of Instagram 🙂

Veel leesplezier!