Badkamer,  Groen leven

GETEST: aluin blokje als deodorant

Een volledig natuurlijke deodorant, die geen verpakking nodig heeft en vegan is: maak kennis met het aluin blokje. Een stuk zout dat het zweten vermindert en de geur van zweet neutraliseert.

Een blok zout als deodorant gebruiken, dat klinkt even gek als toen ik mijn haar met appelazijn spoelde. Omdat ik het zo’n gek idee vond, duurde het best lang voor ik het aluin blokje kocht. Maar mijn experiment met appelazijn bleek top, dus eigenlijk kon dit ook alleen maar meevallen.

Hoe werkt aluin?

Aluin is een natuurlijk mineraal, zonder alcohol, parabenen, ammonium, aluminium chlorohydrate en parfum. Het is een soort van doorzichtig blokje zout.

Het regelt de transpiratie zonder te blokkeren en heeft een ontsmettende werking, waardoor er geen zweetgeur ontstaat. Fun fact: ook als je je gesneden hebt, komt dit blokje van toepassing aangezien het de bloedstolling bevordert. Let wel op: zout op een open wondje is niet echt aangenaam 🙂

De deo is heel eenvoudig in gebruik: je maakt de steen nat en wrijft dan over je schone oksels. Dat is al wat nodig is om een hele dag fris te blijven. Ik was zelf best benieuwd, omdat ik met de meeste natuurlijke deo’s echt niet de hele dag geurloos doorkom. Met Nuud was dat niet het geval, met die van We Love The Planet gelukkig wel. Maar nu heb ik dus nog een geweldig alternatief 🙂

Waar komt het vandaan?

Natuurlijke aluin deodorant is gemaakt van een natuurlijk voorkomend mineraal zout: kalium aluin. Dit wordt gewonnen in berggebieden in Klein-Azië en op het eiland Ischia. Aluinsteen wordt gewonnen in grote blokken van kalium aluinkristal, waarna het versneden en verscheept wordt.

Veel aluinsoorten bestaan uit kalium-aluminiumsulfaat, wat vaak wordt gewonnen uit bauxiet. Je leest hier meer over dat proces.

Wat is mijn ervaring met aluin als deodorant?

Zoals ik zei, kon ik eerst niet geloven dat dit ooit zou kunnen werken. Ik maakte het blokje ’s ochtends nat en wreef het onder mijn oksels. En als bij wonder ging ik er minder van zweten en kwam ik de dag geurloos door. Eerst dacht ik dat het een lucky shot was, maar zo bleef het dag na dag gaan. In sommige review las ik dat het pijn zou doen als je het blokje gebruikte vlak na het scheren van je oksels, maar zelfs daar heb ik geen last van.

De aluin blokje is dus een hele fijne natuurlijke deodorant en wordt hier ondertussen dagelijks gebruikt. Het is heel zuinig (het lijkt wel alsof mijn blokje nog niet gebruikt is) en je neemt het zodra het droog is heel gemakkelijk mee in je handtas.

Belangrijk om weten: deze deo is geurloos en geeft dus geen lekker geurtje af. Als je dat noodzakelijk vindt (en misschien ook houdt van producten waar een leukere verpakking rond zit), dan kan ik je de deo van We Love the Planet aanbevelen (dit is een link naar mijn review).

Wil je dit ook testen? Doen! Je koopt het aluin blokje onder meer bij groene webshop Druantia. Op het moment van publicatie kost het nog geen 4 euro.

Veel plezier ermee!

Meer tips over een groener leven lees je hier.  Volg ook mee op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe blogposts.

Een volledig natuurlijke deodorant, die geen verpakking nodig heeft en vegan is: maak kennis met het aluin blokje. Een stuk zout dat het zweten vermindert en de geur van zweet neutraliseert.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *