Persoonlijke groei

ASMR: de vijf beste YouTubekanalen om zen te worden

Er vliegen ons de hele dag zoveel meldingen en to do’s rond de oren dat het soms moeilijk is om tot rust te komen. Deze vijf ASMR kanalen op YouTube zullen je ongetwijfeld helpen om even goed weg te zakken en je hoofd helemaal vrij te maken. Geniet!

Wat is ASMR?

Oké, even kort: ASMR staat voor Autonomous Sensory Meridian Response. Over het algemeen wordt in deze video’s of geluidsfragmenten zacht gefluisterd en geluiden gemaakt door te tikken op of strelen over alledaagse gebruiksvoorwerpen. De bedoeling is om te ontspannen en een ’tinteling’ uit te lokken, een soort van kippenvelmoment.

De beste ASMR kanalen op YouTube

Ik heb ASMR vrij recent ontdekt, terwijl het al een hele tijd bestaat. Maar wát ben ik blij dat ik het leerde kennen. Dit lijstje is heel divers en uiteraard een ook subjectief. Maar ik ben er zeker van dat je minstens één ASMR artiest in deze lijst vindt die je snel kan doen ontspannen.

1. Semide Coco

Semide Coco staat voor mij met stip op één. Ze woont in Canada en volgt een opleiding tot Naturopaat. Dat is een alternatieve geneeswijze die gaat voor een gezonde geest in een gezond lichaam. In haar filmpjes gebruikt ze haar kennis om massages en medische onderzoeken uit te voeren op haar familie, vrienden en medestudenten. Zalig ontspannend én informerend 🙂

2. Nanou ASMR

Nanou is een Belgische tiener die ondertussen al een echte pro is in het vak. Op korte tijd heeft honderdduizenden volgers van over de hele wereld verzameld. En terecht, want ze vertelt op een heel aangename manier en maakt echt leuke filmpjes in het Engels en in het Nederlands.

3. Rapunzel ASMR

Nog zo’n talent van eigen bodem: Rapunzel ASMR. Ann Van den Broeck maakt al jaren video’s als Rapunzel en ik denk dat ik haar stijl het best kan omschrijven als ASMR met een hoek af. Heel tingly, heel ontspannend en altijd in haar eigen humoristische stijl.

4. Zeitgeist

De enige man in de lijstje: ASMR Zeitgeist. Hij pakt het vrij technisch aan bezit duidelijk de meeste gadgets van alle youtubers in de lijstje, maar dat maakt het zeker niet minder ontspannend.

5. Jocie B ASMR

Je kan niet anders dan vrolijk worden van de filmpjes van Jocie B. Ze maakt vooral make-up filmpjes, waarbij ze doet alsof ze jou, de persoon aan de andere kant van het scherm, in de watten legt. Heel fijn om na een drukke werkdag even naar te luisteren!

Wie is jouw favoriete artist?

ASMR: de vijf beste YouTubekanalen om zen te worden
Er vliegen ons de hele dag zoveel meldingen en to do's rond de oren dat het soms moeilijk is om tot rust te komen. Deze vijf ASMR kanalen op YouTube zullen je ongetwijfeld helpen om even goed weg te zakken en je hoofd helemaal vrij te maken. Geniet!

Meer tips over een groener en gelukkig leven lees je hier.  Volg ook mee op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe blogposts. Wist je trouwens dat ik ook een YouTube kanaal heb?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *