Groen leven

De beste vegan docu’s om te bingen op Netflix

Schaamteloos op de bank hangen en toch iets doen voor jouw welzijn en dat van onze planeet? Dat kan! Vergeet die serie die je aan het kijken was en kies voor een documentaire over veganisme op Netflix.

Als doorwinterde vegan leer je misschien nog iets bij en als vegetariër is dit misschien wel genoeg motivatie om je voedingspatroon te veranderen. Hier noteer ik kort waarover de docu’s gaan en wat ik eruit onthouden heb. Enjoy!

1 The Game Changers

Waarover gaat het? The Game Changers gaat over topsporters die enkel nog plantaardig eten en zo nog beter gaan presteren. Onder meer Arnold Schwarzenegger en Jacky Chan produceren de docu, en zo wordt heel het idee van ‘sterke mannen eten vlees’ helemaal weerlegd.

Grootste ontdekking: de proteinen die we uit vlees halen zijn tweedehands. Ze komen uit het gras en andere plantaardige producten die de dieren te eten krijgen.

2 Cowspiracy: The Sustainability Secret op Netflix

Waarover gaat het? In deze docu onderzoeken Kip Andersen en Keegan Kuhn de impact van veehouderij op het milieu. Ze vragen zich af waarom zo weinig grote organisaties hierover spreken.

Grootste ontdekking: De onthulling van de gigantische lobby-industrie achter vlees en zuivel. Wauw.

3 What the health op Netflix

Waarover gaat het? Ook in deze docu werken Kip Andersen en Keegan Kuhn samen om meer te weten te komen over dierlijke producten en gezondheid.

Grootste ontdekking: Wat we eten maakt ons ziek en de farmaceutische sector profiteert hiervan.

Welke documentaires over een plantaardige levensstijl kijk jij graag op Netflix? Laat ze achter in de comments, ik breid mijn lijstje graag uit.

Meer tips over een groener leven lees je hier.  Volg ook mee op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe blogposts.

De beste vegan docu's op Netflix

<!-- wp:paragraph -->
<p>Schaamteloos op de bank hangen en toch iets doen voor jouw welzijn en dat van onze planeet? Dat kan! Vergeet die serie die je aan het kijken was en kies voor een documentaire over veganisme op Netflix. </p>
<!-- /wp:paragraph -->

<!-- wp:paragraph -->
<p>Als doorwinterde vegan leer je misschien nog iets bij en als vegetariër is dit misschien wel genoeg motivatie om je voedingspatroon te veranderen. Hier noteer ik kort waarover de docu's gaan en wat ik eruit onthouden heb. Enjoy!</p>
<!-- /wp:paragraph -->

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *