Liefdesslotjes op de Hohenzollern brug in Keulen.
Duitsland,  Europa,  Reizen

6 Prachtige uitzichten in Keulen

Keulen is een topbestemming voor een citytrip dicht bij huis. Er zijn zoveel leuke plaatsjes om te ontdekken in deze Duitse stad en het leukste is: het kan allemaal te voet. Bereid jezelf voor op de wandeling van je leven en ontdek hoe oud en nieuw samenkomen in het prachtige Keulen.

1. De Dom van Keulen

De Dom van Keulen.
De Dom van Keulen.

Deze kan natuurlijk niet in het lijstje ontbreken. De kathedraal van Keulen, of de Dom, is indrukwekkend om naar te kijken. Niet moeilijk, want het gebouw is zo’n 160 meter hoog. Je kan de trappen beklimmen voor een prachtig zicht over Keulen of je kan de kathedraal binnenin bezoeken voor een even geweldige ervaring.

 

2. Liefdesslotjes <3

Liefdesslotjes op de Hohenzollern brug in Keulen.
Liefdesslotjes op de Hohenzollern brug.

Overal ter wereld vind je bruggen met liefdesslotjes, maar die van Keulen is zeker een bezoek waard. Dus haast je naar de Hohenzollern brug en geniet van de mooie liefdesslotjes die aan de brug bevestigd zijn. Zelf een slotje hangen? Rond de brug vind je genoeg verkopers om een mooie exemplaar te kieren.

3. Mooi uitzicht op Rhein boulevard

Vanop de Rhein Boulevard heb je een prachtig zicht op Keulen.
Vanop de Rhein Boulevard heb je een prachtig zicht op de stad.

De beste manier om van een prachtig uitzicht over de stad te genieten (zonder gigantische hoogtes te trotseren) is door de rivier over te steken naar de Rhein boulevard. Daar vind je een tribune waar je kan relaxen en genieten van het uitzicht. Neem zeker een hapje en een drankje mee, want bij mooi weer is dit het beste terrasje van de stad. Als het heel gezellig is, kan je gewoon blijven zitten en de Dom bij zonsondergang zien.

Het uitzicht over Keulen vanop de Rhein Boulevard.
Het uitzicht vanop de Rhein Boulevard.

4. De oude stad

De straten van de oude stad, of Altstadt, voeren je meteen naar lang geleden. De oude stad is niet zo groot, maar zeker groot genoeg om je een idee te geven over hoe Keulen er vroeger uitzag. Bezoek de schattige huisjes en geniet van een drankje in een van de vele bars.

5. De kabelbaan

"<yoastmark

De kabelbaan is één van de leukste dingen om te doen in Keulen. De wagentjes transporteren je van de ene kant van de rivier naar de andere in een paar minuten. Gelukkig is dat meer dan genoeg om te genieten van het prachtige uitzicht.

6. Verborgen pareltje

De ruïnes van de St Alban kerk in Keulen.
De ruïnes van de St Alban kerk.

Dit zijn de ruïnes van de St Alban kerk, die voor het grootste deel vernield werd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het ligt verstopt achter een poort, maar je kan gemakkelijk naar binnen gluren voor dit mooie zicht. Als je niet weet dat het er is, zou je er zo voorbij lopen. Goed zoeken dus 🙂

 

 

De mooiste plaatsen in Keulen.
De mooiste plaatsen in Keulen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *