Review: cosleeper Next2Me van Chicco
Reviews

REVIEW: co-sleeper Next2Me van Chicco

Ben je nog op zoek naar een mooi en degelijk babybedje voor jouw baby? Overweeg dan een co-sleeper: een babybed om naast jouw bed te plaatsen. ik kreeg de co-sleeper Next2Me van Chicco cadeau voor Kerst en ben helemaal verkocht.

Wat is Chicco Next2me?

Het Next2me bed van Chicco is een co-sleeper voor baby’s tot de leeftijd van 6 maanden. Het bedje zorgt ervoor dat je ‘s nachts dicht bij jouw kindje kan zijn en hem of haar eenvoudig uit bed kan halen voor een voeding, zonder dat je zelf bed uit moet.

In de doos waarin het bedje geleverd wordt, vind je ook een handleiding, een matras en tas om het lichte bed in te vervoeren.

Hoe werkt het?

Je kan de co-sleeper op twee verschillende manieren gebruiken: halfopen of afgesloten (zoals een klassiek bed).

Het bed kan open langs de zijkant, zodat het babybedje een verlengde wordt van jouw bed. Dit is heel veilig, want je maakt het babybed via riemen vast aan jouw bed. Zo ben je zeker dat het bed niet verschuift en er geen ruimte ontstaat waar je kindje tussen kan vallen. Ook als de zijkant omhoog staat, kan je jouw kindje nog zien liggen door het gaas in de hoes.

Je kan het bed in hoogte verstellen, zodat het goed aansluit bij de hoogte van je bed. Ook voor de reflux-baby’s is dit handig: je kan het hoofd van het bed wat hoger zetten dan het voeteneinde.

Mijn ervaring

Ik kan de Next2Me alleen maar aanbevelen. Het maakte het slapen ‘s nachts heel wat aangenamer: ik kon mijn baby makkelijk in haar bed leggen en haar er weer uit halen zonder zelf uit bed te moeten. Mijn baby sliep vlakbij en ik moest me geen zorgen maken over haar veiligheid. Meer tips voor een vlotte nacht met jouw baby vind je hier.

Voor mijn bevalling was ik zo gefocust op een kinderkamer die af moest, maar achteraf gezien was dat helemaal niet nodig. Onze baby sliep ‘s nachts in de co-sleeper en overdag in haar park. Die kinderkamer had best kunnen wachten tot ze zes maanden oud was.

Verder is het ook gewoon een heel mooi stuk. De Next2Me komt in verschillende kleuren, dus je vindt er vast we één die mooi in jouw slaapkamer past.

Houdt de prijs je tegen? Kijk dan zeker eens op tweedehandssites. Daar vind je de co-sleepers vaak terug aan de helft van de prijs. Op het vlak van hygiëne is dat geen probleem, de hoes is machinewasbaar.

Nadelen?

De prijs: het bedje kost een kleine 200 euro. dat is vrij duur als je bedenkt dat je dit bedje maar kan gebruiken tot jouw kindje negen kilogram weegt of +- zes maanden is. Maar eerlijk is eerlijk, ik had het niet kunnen missen die eerste maanden, het maakte onze nachten zoveel eenvoudiger. En achteraf is het niet moeilijk om dit bedje weer door te verkopen aan een mooie prijs.

Je koopt deze co-sleeper onder meer op bol.com.

Wat zijn jouw ervaringen met deze co-sleeper?

Volg Hallo Helena op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwe posts.

Ga je binnenkort bevallen? Download dan hier mijn gratis planner, met een checklist voor de vluchtkoffer, een boodschappenlijst om aan jouw partner mee te geven en veel meer.

Review: cosleeper chicco next2me
Review: cosleeper chicco next2me

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *