Groen leven,  Huishouden

De allerleukste bijenhotels op een rij

Een insecten- of bijenhotel ophangen is één van de eenvoudigste dingen die je kan doen om de natuur een handje te helpen. Je kan deze toeristische trekpleisters voor de allerkleinsten zelf maken, maar als je net als ik niet zo’n handige henriëtta bent, kan je er gewoon één (of heel veel) kopen. Dit zijn de leukste exemplaren die net iets anders zijn dan de typische huisjes.

Zoals je misschien wel weet, gaat het niet goed met de bijenpopulatie. En laat die nu net essentieel zijn voor leven op deze planeet. Geen groenten, geen fruit, geen bloemen, zonder bestuiving. Als we de bijtjes kunnen helpen, dan doen we dat graag. En zeker als het op zo’n eenvoudige manier kan als een huisje op te hangen.

Bijenkast, zeshoekig, stapelbaar

Dit leuke bijenhotel van Dille en Kamille kan je samen met andere bijen- of insectenhotels combineren tot een mooie honingraat.

Bijenhotel Antraciet

Exemplaar is echt anders dan anders. Heel fijn voor als je iets wil doen voor de bijen, maar dat liever in een minimalistische vorm doet. Je koopt dit exemplaar bij bol.com.

Trixie bijenhotel hout 30x12x35 cm

Een hotel is voor de bijtjes die houden van design 🙂 Je koopt het bij Bol.com.

Bijenhotel Hart -  Moederdag - Tuindecoratie - Wilde bijen - Cadeau

Dit exemplaar is meteen ook een mooi decoratiestuk om op te hangen. En ook heel fijn om cadeau te geven aan iemand die je een warm hart toedraagt. Je koopt het bij Bol.com.

Bijenhuis Honeycomb Modular

Een zonnig bijenhotel waar je een mooi patroon mee kan creëren als je er meerdere ophangt. Je koopt het bij Bol.com.

GARDEN SPIRIT Insectenhotel Bijenhotel Vlinderhotel - 12 x 49 x 79 cm - 12,5 kg Vrijstaand

Waar de andere bijenhotels in deze lijst eerder een Bed&Breakfast zijn, is dit het grote All In hotel 🙂 Dit giga-exemplaar weegt 12,5kg, je kan er dus heel wat kleine vriendjes in huisvesten. Je koopt het bij Bol.com.

Waar plaats je een bijenhotel het best?

Top dat je zo’n bijenhotel gekocht hebt, maar waar zet je dat ding? Op een zonnige en droge plaats. Dus zoveel mogelijk uit de schaduw en als het kan uit de regen. Hang het niet te laag zodat er geen mieren in gaan wonen en plaats als je kan in de buurt wat bijvriendelijke bloemen.

Succes!

Meer tips over een groener leven lees je hier.  Volg ook mee op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe blogposts.

Deze blog bevat affiliate links. Je leest hier meer over wat dit betekent en waarom ik deze gebruik.

Een insecten- of bijenhotel ophangen is één van de eenvoudigste dingen die je kan doen om de natuur een handje te helpen. Je kan deze toeristische trekpleisters voor de allerkleinsten zelf maken, maar als je net als ik niet zo'n handige henriëtta bent, kan je er gewoon één (of heel veel) kopen. Dit zijn de leukste exemplaren die net iets anders zijn dan de typische huisjes.</p>
Zoals je misschien wel weet, gaat het niet goed met de bijenpopulatie. En laat die nu net essentieel zijn voor leven op deze planeet. Geen groenten, geen fruit, geen bloemen, zonder bestuiving. Als we de bijtjes kunnen helpen, dan doen we dat graag. En zeker als het op zo'n eenvoudige manier kan als een huisje op te hangen.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *