Groen leven

Leve de deeleconomie: met deze apps deel je wat je hebt

De deeleconomie boomt en dat is fantastisch. Het doet wonderen voor milieu en klimaat, want minder dit betekent minder wegwerp en minder uitstoot.

Platformen waarop je materiaal kan huren van één uitlener bestaan al langer, maar er komen meer en meer apps en sites waarop je ook jouw eigen spullen kan verhuren aan jouw buren. Dat is goed voor iedereen z’n portemonnee én je leert er je buren mee kennen. Deel je mee?

Peerby & Hoplr – van gereedschap tot bakfiets

Peerby en Hoplr zijn apps waarbij je eenvoudig deelt wat je hebt en leent wat je niet hebt. Iedereen heeft thuis wel spullen liggen die ze niet dagelijks gebruiken (een boormachine, grasmaaier, misschien een feesttent, …).

Deze apps gaan tegen de wegwerpcultuur in en daar kan jij alleen je voordeel mee doen. Want die dure professionele camera die daar al een hele tijd stof ligt te happen, daar kan jij eenvoudig nog een centje aan verdienen. Net zoals die student die camera maar af en toe nodig heeft en zo geen nieuwe hoeft aan te kopen. Hoera voor Peerby en Hoplr! :

Gelijkaardig is Huren van Buren, maar dat is enkel in Nederland beschikbaar.

Autodelen in België en Nederland

Platformen om auto’s te huren (Poppy, Cambio, …) bestaan al vrij lang, nieuwer is de optie om je eigen auto te delen.

Zo heb je in België CozyCar, waar je jouw auto kan verhuren aan een groepje van buren. Je kiest zelf aan wie je jouw auto al dan niet wil verhuren en aan de hand van een online schema verdelen jullie de auto. In Nederland heb je met MyWheels een gelijkaardig initiatief.

Dit zijn enkele initiatieven rond deeleconomie en ik ben zeker dat er nog véél gaan volgen <3

Meer over mijn weg naar een groener leven lees je hier. Blijf op de hoogte van nieuwe blogberichten op Facebook of Instagram.

Platformen waarop je materiaal kan huren van één uitlener bestaan al langer, maar er komen meer en meer apps en sites waarop je ook jouw eigen spullen kan verhuren aan jouw buren. Dat is goed voor iedereen z'n portemonnee én je leert er je buren mee kennen. Deel je mee?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *