fbpx
Ontbijt,  Vegan recepten

Drie zalig snelle ontbijtrecepten met havermout

Havermoutfanaten, where you at? Zelfs als je geen fan bent van havermoutpap, zal je snel gewonnen zijn voor dit ontbijt. Het is lekker, voedzaam, vegan en dus een perfecte start voor jouw dag.

Havermout is perfect voor wie ‘s ochtends niet veel tijd heeft. Je ontbijt is op drie minuten klaar (zeker als je niet veel belang hecht aan de presentatie). Dit is wat je nodig hebt om de lekkerste combinaties te maken:

1 Havermoutpap met appel en kaneel

  • 40 gr havermout
  • 100 ml plantaardige melk
  • 1 appel in stukjes gesneden
  • een snufje kaneel
  • een snufje kurkuma
  • een handje vol walnoten

2 Havermoutpap met banaan en pindakaas

  • 40 gr havermout
  • 100 ml plantaardige melk
  • 1 banaan
  • 2 eetlepels pindakaas
  • optioneel: twee blokjes gehakte pure chocolade

3 Havermoutpap met rode vruchten

  • 40 gr havermout
  • 100 ml plantaardige melk
  • 80 gr rood fruit mix (bvb uit de diepvries)
  • een snuifje kaneel
  • een eetlepel agavesiroop
  • een eetlepel pompoenpitten

Bereiding

1 Overnicht oats

Deze is heel simpel: je doet alle ingrediënten in een diep bord en zet het een nacht in de koelkast. Tegen de ochtend is het vocht in de havermout getrokken en kan je zo ontbijten. Als je wil, kan je het mengsel nog even opwarmen in de microgolfoven of een diep pannetje.

2 In de microgolfoven

Zo doe ik het meestal: ik voeg de havermout en de melk samen in een diep bord en zet dat twee minuten in de microgolfoven op 750 watt. Daarna voeg ik de rest van de ingrediënten toe. De havermout heeft dan nog niet de tijd gehad om de melk volledig op te nemen, maar dat vind ik net lekker 🙂

3 In een pannetje

Breng de melk aan de kook en voeg de havermout al roerend toe. Laat het mengsel dan nog ongeveer 15 minuten pruttelen op een laag vuur, terwijl je af en toe roert om aanbranden te voorkomen. Haal het pannetje van het vuur en voeg je toppings toe.

Zin in meer plantaardig koken? Mijn andere vegan recepten vind je hier!

Vergeet niet om Hallo Helena ook op Instagram en Facebook te volgen voor meer recepten en groener leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *