Badkamer,  Groen leven

Droog haar: zero waste en vegan verzorging

Heb jij ook zo’n droge haardos? Geen onoverkomelijke ramp, maar vol en glanzend haar is natuurlijk leuker. Zeker als de weg er naartoe zero waste en vegan is ๐Ÿ™‚

Tijdens mijn zeldzame kappersbezoeken kreeg ik altijd te horen dat mijn haar wel erg droog was. En dan liet ik me steeds een belachelijk duur verzorgingsproduct aansmeren dat mijn haar weer helemaal zou voeden. Viel dat even tegen. Het was pas toen ik interesse kreeg in een duurzamere levensstijl dat ik de oplossing vond. En die is zo simpel!

Masker van kokosolie

Kokosolie staat ondertussen bekend als wondermiddel, maar het is ook echt een product dat je voor zoveel dingen kan gebruiken. Waaronder je haar voeden dus ๐Ÿ™‚

Je gebruikt de kokosolie als masker voor je je haar gaat wassen. Ideaal als je dit de avond voor je je haar gaat wassen doet, maar een paar uur op voorhand kan ook.

Gebruik niet te veel kokosolie: voor middellang haar is twee vingertoppen echt wel voldoende. Verdeel de olie over je handen en ga er dan mee door je haar.

Je haar mag hierna niet frietpot-vet voelen, eerder zacht. Als het vet voelt, heb je er te veel in gedaan. Geen ramp natuurlijk ๐Ÿ™‚

Leg een handdoek over je kussen en laat de olie een nachtje intrekken.

Meer tips over

een natuurlijke haarverzorging?

Ontvang de zero waste verzorgingsgids voor alle haartypes per e-mail

  Powered By ConvertKit

  De juiste shampoo bar

  En dan komt het erop aan om je haar ’s ochtends met de juiste shampoobar te wassen. Het was even zoeken, maar de Sweetie shampoobar van Pachamamai is de perfecte match voor mijn droog haar.

  De shampoobar is er speciaal voor beschadigd haar en is zowel een shampoo als conditioner. Je moet dus geen extra producten gebruiken. Als je wil kan je voor extra glans je haar spoelen met appelazijn.

  Extra mooi: al deze producten zijn volledig plantaardig en passen perfect in een zero waste badkamer.

  Wat zijn jouw tips om droog en beschadigd haar weer te laten glanzen?

  Volg Hallo Helena op Instagram en Facebook voor meer over groener leven.

  <!-- wp:paragraph -->
<p>Heb jij ook zo'n droge haardos? Geen onoverkomelijke ramp, maar vol en glanzend haar is natuurlijk leuker. Zeker als de weg er naartoe zero waste en vegan is :)</p>
<!-- /wp:paragraph -->

<!-- wp:paragraph -->
<p>Tijdens mijn zeldzame kappersbezoeken kreeg ik altijd te horen dat mijn haar wel erg droog was. En dan liet ik me steeds een belachelijk duur verzorgingsproduct aansmeren dat mijn haar weer helemaal zou voeden. Viel dat even tegen. Het was pas toen ik interesse kreeg in een duurzamere levensstijl dat ik de oplossing vond. En die is zo simpel!</p>
<!-- /wp:paragraph -->

  2 Comments

  • Maria ten Hoeve

   Goede tip, van het appelazijn. Ik heb hier laatst iets over gelezen, mensen zijn er erg enthousiast over. Nu de kapsalon al maanden dicht is ben ik van alles aan het proberen om mijn haar een beetje in shape te houden. Kokosolie ga ik ook proberen, dankjewel voor de tips!

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *