Workshop Druantia Copyright Druantia & Annick Andries
Badkamer,  Groen leven

Druantia: workshop natuurlijke verzorgingsproducten

Je kan alleen zeker weten wat er in jouw verzorgingsproducten zit als je ze zelf maakt. Maar hoe begin je daar aan? Ik ging aan de slag tijdens een workshop bij Druantia in Lier en ging naar huis met een zelfgemaakte dagcrème, reinigingspoeder en shampoobar. Perfect voor in mijn zero waste badkamer!

Druantia is een super gezellige winkel waar je terecht kan voor natuurlijke verzorgingsproducten. Van kruidenthee tot mascara: alles is er aanwezig. Het is in dat gezellige kader dat eigenares Iris de workshop organiseert.

Er staat een lange tafel gedekt met maatbekers, weegschaaltjes, bakplaten, … Het is best intimiderend. En de receptenlijst doet me vermoeden dat ik de chemicus in mezelf zal moeten zoeken. Ai. Wie had gedacht dat er zoveel komt kijken bij het maken van je eigen verzorgingsproducten?

De ingrediënten van de zelfgemaakte dagcrème op de bakplaat.
De ingrediënten van de zelfgemaakte dagcrème op de bakplaat.

Zelf verzorgingsproducten maken

Iris overloopt het recept en stelt ons gerust: we doen alles stap voor stap en ze is vlakbij als we hulp nodig hebben. Oef. Het is meteen duidelijk dat Iris kennis van zaken heeft. Ze vertelt enthousiast over de producten die we maken en legt het proces vlot uit. Geen enkele vraag over de ingrediënten of het eindproduct blijft onbeantwoord.

We maken in ongeveer twee uur tijd een natuurlijke dagcrème, reinigingspoeder en shampoobar. Dat was best uitdagend. Een paar grammetjes van dit, een paar druppels van dat, opwarmen op dezelfde temperatuur, … En dat met een ingrediëntenlijst waarvan de helft je onbekend is. Deze kluns heeft meer dan eens aan Iris haar mouw moeten trekken.

Dat sukkelen is natuurlijk een deel van het plezier. En het maakt het dat ik nóg trotser ben op het eindresultaat. Ik heb een geweldig toffe avond beleefd met allemaal dames die net als ik begaan zijn met onze aarde. Tussen de recepten door was er genoeg tijd om gezellig te kletsen. En als aandenken bezit ik nu geweldige verzorgingsproducten waarvan ik zeker weet dat ze geen schadelijke stoffen bevatten én die perfect passen in mijn zero waste badkamer. Score!

Als het bakken van een cake

Vlak na de workshop was ik niet overtuigd of ik de producten ooit weer zou maken. Het was best veel werk en zonder de hulp van Iris was het me niet gelukt. Maar na ze gebruikt te hebben denk ik er anders over. Deze producten zijn zoveel beter dan al wat ik ooit gekocht hebt. Mijn gezicht wordt zo zacht door het reinigingspoeder dat ik zelfs met mijn baby kan concurreren. En geen enkele shampoobar heeft mijn haar al zo schoon gewassen als mijn homemade exemplaar.

Ik vermoed dat het zoiets is als een cake bakken: de eerste keer is dat ook moeilijk. En hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt. Misschien moet ik wel gewoon nog een keer op workshop. Ik hou jullie in elk geval op de hoogte over of mijn keuken al dan niet ontploft 🙂

Druantia in Lier.
Druantia in Lier.

Als je zelf een workshop wil volgen bij Druantia kan je altijd hun evenementen in het oog houden. Het is de moeite meer dan waard. Een bezoek aan de winkel is sowieso een aanrader. Het grootste deel van het gamma is vegan (yes!) en er is een hele zero waste afdeling. En Iris straalt zoveel positieve vibes uit dat je je meteen welkom voelt. Je vindt er meteen ook alle ingrediënten die je nodig hebt om je eigen producten te maken. Een topadres, dus.

Blijf je graag op de hoogte van mijn zoektocht naar een groener en gelukkiger leven? Volg me dan snel mee op Instagram en Facebook. Tot gauw!

Workshop Druantia Copyright Druantia & Annick Andries
Workshop Druantia Copyright Druantia & Annick Andries
View this post on Instagram

Deze selfiekluns had haar missie om een foto te nemen bijna opgegeven. Tot mijn bestie erbij kwam zitten, want dan is selfies nemen gewoon dolle pret. ? Vorige week volgde ik een workshop bij @druantia_be over het maken van je eigen verzorgingsproducten. Het was een zalige avond met een leuk gezelschap, lekkere vegan hapjes en veel precisiewerk. Ik ging naar huis met heel wat extra kennis en met een zelfgemaakte dagcrème, reinigingspoeder en shampoobar. Helemaal vegan en zonder schadelijke ingrediënten. Als dat niet geweldig is. ? Het was ook een leuke kennismaking met de winkel. Die staat vol verzorgingsproducten van merken die aan een betere wereld werken. De meeste producten zijn helemaal plantaardig en er is een heel zero waste assortiment. Ik voelde mij als een kind in een snoepwinkel. ? De producten die ik maakte verrichten hier ondertussen prachtig werk! Ze werken beter dan eender welke van de producten die ik ooit kocht. ? Meer weten over de workshop en deze mooie winkel? Geef een klik op de link in mijn bio en je leest er alles over! ? . . . . . #zerowastenl #afvalvrij #plasticvrij #meiplasticvrij #groenleven #milieuvriendelijk #recycleren #geenplastic #milieubewust #duurzaamheid #circulair #hergebruik #badkamerinspiratie #zonderzooi #zerowastebelgium #groeneblogger #belgischeblogger #belgischeblog #gezondleven #badkamer #geenafval #ecologisch #duurzaam #duurzaamleven #noplastics #hergebruik #levenzonderafval #veganistisch #veganist #plantaardig

A post shared by Groene Blog (@hallo.helena) on

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *