Europa,  Nederland,  Reizen

Duurzaam Amsterdam: vegan en bewust eten

Amsterdam is dé bestemming voor iedereen die duurzaam leeft. Je geraakt er vlot met de trein, het bus- en tramnetwerk is top én er zijn zoveel leuke groene adresjes waar je heerlijk kan eten en shoppen. Geloof me, na één bezoek aan groen Amsterdam wil je meteen je volgende trip boeken.

Instock Amsterdam

Instock Amsterdam

Als ik je één eetadres mag aanraden, laat het dan Instock zijn. Bij Instock werken de chefs met voedseloverschotten, zoals bijvoorbeeld groenten die niet mooi genoeg zijn om te verkopen, vis en vlees dat bijna anders zou vervallen, … Zo redden de restaurants (er zijn ook vestigingen in Den Haag en Utrecht) al meer dan 800.000 kg eten.

Dat konden ze natuurlijk enkel omdat het er zo gezellig en heerlijk is om te gaan eten. Het menu is beperkter dan je gewend bent in een restaurant, maar alles wat erop staat is super lekker. Je kan er terecht voor lunch en diner.

Vegan Junkfood Bar

De Vegan Junk Food Bar vind je op vier locaties in Amsterdam en zijn dus nooit ver uit de buurt. Heel het menu is helemaal vegan, hoera! Het grootste deel van de kaart bestaat uit lekkere calorierijke snacks, maar als je goed zoekt vind je vast wel iets gezond 🙂

De Kas

Bij Restaurant De Kas komt je eten recht vanuit hun grote serre op jouw bord. Voor de zaken die ze zelf niet kunnen kweken, werken ze samen met boeren en handelaars uit de buurt. Hun menu’s zijn geïnspireerd op de oogst van de dag, dus a la carte kan je er niet eten. Een topadresje!

Supermarkten

Als je in een Air-Bnb verblijft is het goed om weten dat je ook in Amsterdam duurzame supermarkten hebt. Bij deze twee mag je zeker zijn van een mooi aanbod:

Ekopolaza bio

EkoPlaza Bio is een toppertje: een supermarkt met enkel biologische producten en een groot aanbod aan vegan lekkers. Ze verkopen heerlijke slaatjes en als het weer koud genoeg is (of als je koelelementen bij hebt) kan je er heerlijke vegan vleesjes kopen om thuis te testen.

Odin Czaar Peter – biologische supermarkt

De biologische supermarkt Odin heeft een prachtige lijst met waarden die ze wil uitdragen, waaronder: Niet alleen voor jezelf leven, maar voor het welzijn van ons allemaal en dat vind ik geweldig mooi! Je vindt er allerlei biologisch lekkers.

Ken jij nog leuke duurzame adressen in Amsterdam? Laat ze achter in de reacties, dan ga ik er graag langs op mijn volgend bezoek aan deze mooie stad.

Meer tips over een groener leven lees je hier.  Volg ook mee op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe blogposts.

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Amsterdam&Partners. Je leest hier meer over hoe ik samenwerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *