Duurzaam speelgoed Foto door FeeLoona
Groen leven,  Moederschap

Duurzaam speelgoed: 7 leuke cadeauideeën

Noem een maand en er is wel een gelegenheid waarop jouw kind een cadeau verdient. Heel leuk, maar niet zo duurzaam. En hoewel tweedehands speelgoed het meest duurzaam is (hier lees je waarom ik enkel tweedehands speelgoed koop), blijft het voor velen een te grote drempel om dit te kopen.

In plaats van dan naar plastic speelgoed te grijpen, kies je beter voor een duurzaam alternatief. Zo geef je een dubbel cadeau: leuk speelgoed én een mooie toekomst. Ik hoop in elk geval dat je hier geweldig veel inspiratie opdoet om te geven en te vragen <3

1. Houten speelgoed van Hape

Hape Duwkar Volkswagen T1 Bus Rood

Hape is één van ’s werelds grootste producenten van houten speelgoed. Ze produceren het speelgoed uit duurzaam geteelde bamboe en ze letten op een minimum aan schadelijk restafval en waterverspilling. Dat ze het mooiste speelgoed maken, is mooi meegenomen 🙂

Je koop dit mooie speelgoed onder meer bij bol.com

2. Duurzame bouwblokken van Biobuddi

BiOBUDDi Biba Boederij Biba on the Farm

Ik ben gek op Duplo en heb al een hele hoop tweedehandsblokken gekocht voor mijn dochter. Voor wie liever nieuw speelgoed koopt is er een geweldig alternatief: de blokken van Biobuddi.

Deze blokken zijn gemaakt van de restanten van suikerriet. Het zijn duurzame producten die generaties lang meegaan, zijn lokaal geproduceerd in Nederland en getest volgens de Europese standaard. Je mag er dus zeker van zijn dat dit veilig is voor kind én milieu.

En het allerbeste? Deze blokken zijn gewoon compatibel met de blokken van Duplo. Hoera! Je koopt de blokken van Biobuddi onder meer bij Bol.com.

3. Greentoys uit gerecycleerd plastic

Green Toys Onderzeeer

Green Toys heeft een mooie missie: onze plastic soep verminderen door het te recycleren tot speelgoed. Dit duurzaam speelgoed bestaat voor honderd procent uit gerecycleerd materiaal dat vooral afkomstig is van oude melkflessen, yoghurtkopjes en ander plastic restafval.

De kleurstoffen zijn van natuurlijke oorsprong, zoals bijvoorbeeld soja inkt. De verpakkingen zijn gemaakt uit gerecycleerd karton en PET-flesjes. Prachtig hoe zo’n mooie speelgoed van begin tot einde bestaat uit gerecycleerd materiaal <3

Je koopt Green Toys onder meer bij Bol.com.

4. Plan Toys

Plan Toys Kappersset

Speelgoed voor alle leeftijden bij Plan Toys. Het merk produceert speelgoed op basis van rubberhout en resthout. Ook de verpakkingen zijn milieuvriendelijk: ze zijn recycleerbaar en de stoffen zoals inkt en lijm zijn milieu- en kindvriendelijk.

Je koopt Plan Toys onder meer bij Bol.com of debabykraam.nl.

5. Bamboo Planet

Bamboo Planet Knikkerbaan Bamboe 98 Stuks

Wie is er nu niet blij met een mooie knikkerbaan? Bamboo Planet maakt speelgoed in bamboehout en bio-afbreekbaar materiaal van bamboevezels. Niet belastend voor het milieu en super leuk om in huis te hebben 🙂

Je koopt de knikkerbanen onder meer bij Bol.com.

6. Ever Earth

EverEarth Drawing Tablet

Ever Earth maakt speelgoed uit FSC gecertificeerd hout. Ze maken houten speelgoed, terwijl hun doel is om bossen te behouden. Bij de productie van het speelgoed wordt gebruik gemaakt van zonne-energie.

Je koopt dit speelgoed onder meer bij Bol.com.

7. Haba

Spel - Mijn eerste spelletjesdoos - De grote spelletjesverzameling van HABA (Nederlands) = Duits 4278 - Frans 4686

Nog zo’n leuk speelgoedmerk is het Duitse Haba. Het produceert houten speelgoed uit beuken- en berkenhout dat stamt uit duurzame bosbouw. Ze controleren doorlopend hoeveel materiaal er wordt gebruikt, hoe hoog de emissie is en hoeveel afval er wordt geproduceerd. Om dan hun productieproces te optimaliseren. Way to go!

Je koopt het speelgoed van Haba onder meer bij Bol.com.

Heb jij iets leuks gevonden? Laat het me zeker weten! 🙂

En ben je uitgespeeld met dit leuke speelgoed? Kijk dan zeker eens naar deze leuke tips voor buitenspeelactiviteiten met kinderen.

Meer tips over een groener leven lees je hier. Wil je ook duurzamer gaan leven? Volg me dan snel Facebook of Instagram en blijf op de hoogte van nieuwe blogberichten.

Deze blog bevat affiliate links. Je leest hier meer over wat dit betekent en waarom ik deze gebruik.

Noem een maand en er is wel een gelegenheid waarop jouw kind een cadeau verdient. Heel leuk, maar niet zo duurzaam. En hoewel tweedehands speelgoed het meest duurzaam is (hier lees je waarom ik enkel tweedehands speelgoed koop), blijft het voor velen een te grote drempel om dit te kopen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *