eco barcelona citytrip tips
Barcelona,  Europa,  Reizen,  Spanje

Duurzame Citytrip Barcelona: de leukste adresjes

Zet jij jouw duurzame levensstijl, net zoals ik, graag verder op reis? Zonder ook maar een beetje te moeten inboeten aan plezier? Dan is dit reisschema helemaal voor jou.

Op deze duurzame blog hoort het niet te gaan over vliegreizen. Toch kriebelde het enorm om het nog eens verder te zoeken dan Nederland toen mijn ouders op onze kindjes wilden passen. De klimaatschuld schoof ik even aan de kant en wat ben ik daar blij om. We hebben genóten in Barcelona. Met deze tips doe jij dat zeker ook!

Dag 1 in Barcelona

Hoewel we met het vliegtuig reisden, wilden we de reis verder zo ecologisch mogelijk houden. Net zoals we dat thuis ook zouden doen. Bij aankomst in de luchthaven van Barcelona heb je gelukkig keuze zat qua openbaar vervoer. Voor ons verblijf in het Hotel Barcelona Catedral was de aerobus de beste optie. Ik gebruikte de info van BarcelonaTips om mijn weg te vinden 🙂

Het Hotel Barcelona Catedral heeft een eco certificaat. Het is niet het goedkoopste hotel, maar is qua locatie ideaal om de stad te voet en met het openbaar vervoer te verkennen.

Vooral het ontbijt was gewéldig en verspillingsvrij. Geen buffet, wel een heerlijk mandje met brood en koffiekoeken en de optie om nog heel wat lekker bij te bestellen. Ook als je bepaalde allergieën hebt, diëten volgt,… kan je dat op voorhand doorgeven.

Op het dakterras vind je een zalig zwembad om in te zwalpen en voor de rest is het hotel gewoon top. Hygiëne, comfort, service, … een dikke aanrader!

Nadat we ons geïnstalleerd hadden trokken we langs enkele architecturale pareltjes en verkenden we de oude stad. We aten naar Spaanse normen vroeg bij brouwerij Moritz. Je vindt er heerlijke tapas voor zowel vegans, vegetariërs als vlees- en viseters.

Je zal merken dat er énorm veel vintage winkels te vinden zijn in Barcelona. Fijn dat er zo’n aanbod aan tweedehands is, maar ik durf niet zeggen dat dit helemaal duurzaam is. Alle winkels hebben een heel gelijkaardig aanbod, waar komt al die kledij vandaan?

Vlakbij Moritz vind je de tweedehandswinkel Humana, wat te vergelijken met onze Oxfam. Zeker leuk om eens binnen te springen als je in de buurt bent!

Tango in Barcelona

De reden van ons vroege diner was het absolute hoogtepunt van onze dag: de tangolessen bij de lieve, grappige Paula en haar echtgenoot.

We zochten onze weg in de smalle straatjes van Barcelona en vonden via de lift de weg naar een prachtig dakterras. Daar wachtte Paula ons samen met een groepje toeristen ons op. En zo stonden we daar in Barcelona al snel de tango te dansen met de Argentijnse hosts en een groepje van Amerikaanse, Britse en Ierse toeristen.

Het werd een hilarische avond en ik kan met het hand op het hart zeggen dat dit een must is tijdens jouw bezoek aan Barcelona. Zelfs al reis je niet met jouw partner, het wordt een geweldige avond! Je boekt deze beleving via Airbnb.

Dag 2 van de duurzame citytrip

Wandelaars, opgelet, want deze route zal je bekoren. We beklommen de berg van Montjuic met de bus om daar het kasteel te bezoeken. Je hebt er een prachtig uitzicht over Barcelona. Maar het is vooral de wandeling naar beneden die top is. Je wandelt langs prachtige tuinen en kan er tussen de bomen afkoelen van de zomerse hitte in Barcelona. Onderweg kom je af en toe een kraampje tegen om je dorst te lessen en een snack te kopen. Heerlijk!

Eén van de tuinen van Montjuic

Lunchen deden we bij Federal Café Gothic. Met mijn 30 jaar trok ik de gemiddelde leeftijd van de klanten al ferm omhoog 🙂 Ik at er een noedelsalade met tofu, één van de zalige vegan opties op het menu.

Later dineerden we bij het gezonde restaurant Flax&Kale. Ze hebben een geweldig aanbod aan vegan gerechten. Wie kiest voor vlees of vis mag zich aan een kleine portie daarvan verwachten, in combinatie met een grote portie groenten. Heel lekker en er hangt een leuke vibe

de heerlijke ravioli van flax&kale

’s Avonds keerden we terug naar de voet van de Montjuïc berg voor de magische fonteinen. In alle eerlijkheid: je brengt beter een bezoekje aan de watershow van de Efteling, die is veel spectaculairder 🙂

Dag 3 citytrip in Barcelona

Uit onze laatste dag wilden we nog alles halen 🙂 Als ultieme toeristen gingen we op bezoek bij La Sagrada Familia. Tip: de mooiste foto’s scoor je vanuit Parc de Gaudi.

sagrada familia

Daarna gingen we de kustlijn te verkennen, een tochtje maken met de eco boot en heerlijk lunchen bij The Green Spot. Heel mooi ingericht en ook wel het meest ‘chique’ eetadresje dat we gedaan hebben. Al viel het qua prijzen heel goed mee. Probeer zeker hun voorgerecht met champignons, alleen daarvoor zou ik al terugkeren naar BCN!

’s Avonds hadden we – opnieuw via Airbnb – een fotoshoot geboekt in Parc Guell. Samen met twee Amerikaanse toeristen hebben we ons geweldig geamuseerd, het park op een unieke manier leren kennen en we hebben er nog prachtige foto’s aan overgehouden ook. Achteraf kregen we nog tips over leuke adresjes om te gaan eten in de wijk. Heel fijn!

Zoek je nog meer inspiratie voor vegan eetadresjes? Ik consulteerde voor mijn vertrek deze blog van Vegan Travel Life. Heel handig om die duurzame citytrip naar Barcelona te plannen!

Ik wens je heel veel reisplezier. Volg Hallo Helena op Instagram en Facebook voor meer over een groener en gelukkiger leven. Hier vind je alvast meer duurzame reistips. Tot snel!

Beleef een zalige citytrip in Barcelona met deze duurzame tips. Op deze blog vind je een volledig reisschema.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *