Groen leven

6 inspirerende Instagramaccounts over duurzaam leven

Wil jij duurzamer gaan leven? Dan doe je er goed aan om jezelf te omringen met positieve inspiratiebronnen, ook op Instagram. Deze duurzame Instagramaccounts laten je elke dag weer zien hoe je jouw leven groener kan inrichten. Happy scrolling 🙂

1 Barbara De Block

Als je wil leren over alle aspecten van een duurzame levensstijl, zit je bij Barbara De Block op de juiste plek. Ze deelt info over haar vegan levensstijl, hoe ze afval beperkt, reist met respect voor de natuur, … En dat allemaal op een heel toegankelijke en positieve manier.

2 & 3 De zussen Nele en Veerle Colle

Nele Colle is opruimcoach en kan je als de beste leren hoe je beter leeft met minder. Ze heeft daarnaast het fantastische boek Jomo! Rust in je huis, evenwicht in je leven, ruimte in je hoofd geschreven (hier te verkrijgen als e-book) en geeft regelmatig lezingen over ontspullen. Nele kan als geen ander motiveren om minder spullen aan te kopen. Want eerlijk is eerlijk, we hebben allemaal al zovéél.

Hier lees je meer over hoe ik ging consuminderen en waarom jij dat ook zou moeten doen.

Haar zus Veerle Colle heeft zich dan weer helemaal verdiept in een zero waste levensstijl. Ze heeft een podcast over het onderwerp, een eigen webshop en is auteur van de Zero Waste kalender. En alsof dat niet genoeg is, maakt ze de leukste tekeningen.

4 Katja van Starfish & Coffee

Als je wil zien hoe je héél creatief kan omgaan met vegan eten, moet je bij Katja van Starfish & Coffee zijn. Ze heeft haar eigen lunchbar waar er enkel vegan op het menu staat (hoera!) en geeft workshops in vegan koken. Op haar instagramaccount deelt ze de pareltjes die ze maakt in haar keuken en herinnert ze eraan waarom vegan de way to go is. Als je daar nog aan zou twijfelen 🙂

5 Merel Wildschut

Merel Wildschut ken je misschien beter onder de blognaam De Groene Meisjes. Ze wil iedereen laten zien hoe haalbaar het is om groen te leven, zonder te streng te zijn voor zichzelf en anderen. Daarnaast heeft ze op haar account veel aandacht voor persoonlijke groei en maatschappelijke kwesties.

6 Elisabeth Van Lierop

Het enige wat nu nog ontbreekt in je feed is deze vrolijke mama van twee. Elisabeth Van Lierop heeft op alle vlakken oog voor duurzaamheid en deelt op haar account haar dagelijkse leven, de mooiste foto’s van haar gezin en heerlijke vegan recepten die je ook op haar blog Plantbased vindt.

Natuurlijk zijn er nog veel meer accounts die mij inspireren, maar dan zou dit lijstje eindeloos worden 🙂 Welke accounts vind jij top als het op duurzaamheid aankomt? Laat ze achter in de comments!

Ook op mijn account vind je tips over een groene levensstijl. Volg Hallo Helena voor onder meer vegan keukeninspiratie en de makkelijkste veranderingen met een grote impact.

Volg Hallo Helena op Instagram en Facebook voor meer over groener en gelukkiger leven. 

Wil jij duurzamer gaan leven? Dan doe je er goed aan om jezelf te omringen met positieve inspiratiebronnen, ook op Instagram. Deze duurzame Instagramaccounts laten je elke dag weer zien hoe je jouw leven groener kan inrichten. Happy scrolling :)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *