duurzame mode,  Groen leven

Duurzame kinderkleding: alternatieven voor fast fashion

Onlangs maakte ik een blogpost over duurzame kledij voor volwassenen. Omdat er veel mensen zijn die niet gewonnen zijn voor tweedehands, maar geen zwaar vervuilende en onderdrukkende industrie willen steunen. Er zijn natuurlijk ook kleinere lijfjes te kleden en dus deel ik graag deze lijst: eentje met prachtige duurzame kinderkledij.

Petite Curieuse

Petite Curieuse is een prachtig merk met duurzame kinderkleding: de kledij wordt gemaakt door vluchtelingen, uit gerecycleerde stoffen en kledij. De stukken zijn uniek, je zal niemand tegen komen met exact dezelfde kledij. Een vintage T-shirt koop je vanaf 15 euro.

Awash

Vrolijk, speels en handgemaakt met ecologische stoffen. Dat is wat je moet weten over het mooie Belgische kledingmerk Awash. Ellen maakt alle kledij nu nog zelf, maar wil in de nabije toekomst samenwerken met een Ethiopisch naaiatelier. Een bewuste keuze, want haar zoon Yonatan werd er geboren, in het dorpje Awash 🙂 Een T-shirt koop je vanaf 17 euro.

Cos I Said So

Het Antwerpse merk Cos I Said So gaat voor duurzame kinderkleding die op een zo ecologisch mogelijke manier geproduceerd wordt. De kledij wordt gemaakt in Pakistan, Portugal en India, waarbij een goede werkomgeving een prioriteit is. Een andere prioriteit is duidelijk leuke ontwerpen die je heel eenvoudig kan mixen en matchen. Een T-shirt koop je vanaf 30 euro.

CarlijnQ

CarlijnQ is een Nederlands merk dat vrolijke kledij voor kinderen aanbiedt. De kledij wordt op een duurzame en ethische manier gemaakt, zodat kinderen overal kinderen mogen zijn. Een shirt koop je vanaf 27 euro.

Little Hedonist

Little Hedonist is een volledig Nederlands merk. Het draagt kwaliteit hoog in het vaandel en maakt de kledij enkel uit biologische materialen. Het doel is om tijdloze kledij te maken die lang meegaat. Je koopt een T-shirt vanaf 29,95 euro.

Soft Gallery

Soft Gallery is een Deens merk met hippe kinderkledij, gemaakt uit duurzame en biologische materialen. De kledij wordt in andere landen geproduceerd, maar het merk zorgt ervoor steeds lokale goede doelen te steunen. Een T-shirt koop je vanaf 34,95 euro.

Even belangrijk is natuurlijk om goéd te kopen. Papa logger legt hier uit hoe je miskopen vermijdt als je voor kinderen shopt.

Meer tips over een groener leven lees je hier.  Volg ook mee op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe blogposts.

Duurzame kinderkleding - Onlangs maakte ik een blogpost over duurzame kledij voor volwassenen. Omdat er veel mensen zijn die niet gewonnen zijn voor tweedehands, maar geen zwaar vervuilende en onderdrukkende industrie willen steunen. Er zijn natuurlijk ook kleinere lijfjes te kleden en dus deel ik graag deze lijst: eentje met prachtige duurzame kinderkledij.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *