Badkamer,  Groen leven

Vegan verzorgingsproducten: dit vind je in mijn badkamer

Deze blog bestaat nu een tweetal jaar en in die tijd heb ik over heel wat zero waste en vegan verzorgingsproducten geschreven. Soms waren dat helaas geen toppers (Nuud was bijvoorbeeld geen succes voor mij) en soms heel onverwacht wel (hello appelazijn als conditioner).

Van alle producten die ik getest heb, heeft natuurlijk niet alles een blijvend plekje in mijn badkamer gebleven. Dus maak ik hier een lijstje van welke producten ik helemaal fan ben en die dus een permanent plekje veroverden 🙂

Vegan haarverzorging

Ik moest gelukkig niet veel shampoobars testen voor ik mijn favoriet vond: de sweetie van Pachamamaï voor droog haar. Je leest hier mijn hele ervaring met shampoobars en waarom deze zo goed zijn voor onze planeet.

Voor mijn verjaardag kreeg ik ook een keer deze vloeibare shampoo van Fair Squared. Als shampoobars niet je ding zijn, kan ik deze ten zeerste aanraden. Ze hebben ook heel fijne douchegels, top om een pakketje cadeau te geven 🙂

En zoals ik hierboven zei is appelazijn echt top als conditioner en staat er dus een bus met verdunde appelazijn in mijn douche 🙂

Om mijn haren te kleuren gebruik ik henna. Het is nog geen zero waste product, maar wel natuurlijk en vegan. Ik ben fan 🙂

Tegen de rimpels

Als bijna-dertiger komen de eerste rimpels zeker kijken. Vooral sinds ik mama ben en wat meer kopzorgen heb. Mijn favoriete product is de dag- en nachtcrème van Enfleur. Niet de goedkoopste, maar hij ruikt lekker, laat geen vet laagje achter en vooral: ik merk echt een verschil sinds ik smeer. Ik gebruik er ook telkens maar een klein beetje van en door het pompje is hij heel zuinig. Er zijn trouwens crèmes voor elk huidtype.

Make-up

Ik gebruik heel weinig make-up, maar ben wel selectief in wat ik smeer. Bij toeval ontdekte ik Boho Green Make-Up bij Di: een vegan merk met natuurlijke biologische ingrediënten, waar ook aandacht is voor een minimaal vervuilende verpakking.

Je kan de producten ook rechtstreeks kopen via hun eigen website, Douglas en Bol.com. Een duurzame (web)shop die dit verkoopt heb ik nog niet gevonden, dus als je er één kent mag die zeker in de comments 🙂

Tanden poetsen

De bamboe tandenborstel is hier buiten gevlogen en heeft plek gemaakt voor die van Lamazuna. Het fijne eraan is dat hij gemaakt is van bioplastic en dat je enkel het kopje moet vervangen. De gebruikte kopjes kan je zelfs voor recyclage terugsturen naar de fabrikant. Je koopt de tandenborstel onder meer bij BlaBloom.

Als tandpasta gebruik ik het liefst het blokje van Pachamamaï (ik ben echt fan van het merk). Je leest er meer over in deze blog.

Deo: We Love The Planet en Aluin

Zowel de Sweet & Soft van We Love The Planet (je leest de review hier) als het aluinblokje (het aluin watte?) heeft een permanente plek in mijn badkamer veroverd. Ik wissel een beetje af naargelang of ik ’s ochtends zin heb in een geurtje.

Safety Razor

Scheren met een safety razor.
Scheren met een safety razor.

Om me te scheren heeft de safety razor echt een permanente plaats in mijn badkamer veroverd. Ik maakte er ongeveer een jaar geleden kennis mee en deelde mijn ervaring toen in deze blog. Het bespaarde me niet alleen veel afval, maar ook veel plek in m’n badkamer.

Organicup

Voor deze switch was ik het zenuwachtigst, maar dat bleek helemaal niet nodig. Na wat oefenen kon ik tijdens mijn menstruatie perfect verder met de cup. Wat me oprecht verbaasde, want tot dan had ik zelfs amper ervaring met tampons.

Ik gebruik dus de organicup (mijn ervaring lees je hier), maar als je twijfelt welke cup bij jou past, kan je altijd gaan kijken bij de cupkiezer.

Welke ecologische en vegan verzorgingsproducten verdwijnen niet meer uit jouw badkamer? En wat bleek achteraf echt een miskoop?

Blijf je graag op de hoogte van mijn zoektocht naar een groener leven? Volg me via Facebook of Instagram.

Lees hier meer over de kleine milieubewuste veranderingen die ik al maakte en andere vegan verzorgingsproducten die ik testte.

Van alle producten die ik getest heb, heeft natuurlijk niet alles een blijvend plekje in mijn badkamer gebleven. Dus maak ik hier een lijstje van welke duurzame vegan  producten ik helemaal fan ben en die dus een permanent plekje veroverden :)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *