Groen leven,  Huishouden

Ecologisch poetsen met Ecopods, voor jou getest

Hoewel schoonmaken niet mijn favoriete bezigheid is, ben ik heel blij dat ik de Ecopods mag testen. Want hoe meer ecologische producten in huis (en hoe minder schadelijke), hoe beter! Ik ging samen met mijn lokale poetsexpert (= ons mama) aan de slag om deze zero waste producten te testen. En of we fan zijn!

Wat zijn Ecopods?

Ecopods zijn kleine capsules die gevuld zijn met geconcentreerd ecologisch poetsmiddel. Zo heb je pods met een allesreiniger, vloerreiniger, ontvetter en sanireiniger. Om ze te gebruiken los je ze met water op in een verstuiver en that’s it.

De Ecopods zijn biologisch afbreekbaar, hebben minder impact op het milieu dan klassieke poetsmiddelen en omdat enkel het poetsmiddel en niet het water vervoerd wordt, zorgen ze ook voor minder CO2 uitstoot.

Ook handig: elk soort reiniger heeft een aparte kleur die ook op verstuiver vermeld staat. Zo kan jij (of je huishoudhulp) je niet vergissen als je een nieuwe Ecopod in de verstuiver laat oplossen. Heel het concept is trouwens ontstaan op vraag van huishoudhulpen: Zij wilden (heel begrijpelijk) graag werken met een product dat zacht is voor hun gezondheid, maar wel effectief poetst.

Mijn ervaring

Ik kreeg van Ecopods het Starter Pack M om te testen en ontving voor ongeveer negen maanden puur poetsplezier 🙂 In het pakket zitten ook drie handige en nette verstuivers. Top!

Ik moet toegeven dat ik niet de meest bedreven poetser in huis ben. Mijn ouders doen veel in mijn huishouden terwijl ze op mijn dochter passen en mijn man neemt ook af en toe de poetsproducten in handen. Dat testen deed ik dus samen met het meest kritische poetspubliek: mijn mama.

Ze was ten eerste al heel enthousiast over hoe eenvoudig het was om de busjes te vullen. Water erin, capsule erbij en wat schudden. Maar de grootste verrassing moest nog komen. De Ecopods poetsen beter dan de traditionele poetsproducten die we in huis hadden. Whut?

Properder met minder moeite

Mijn keuken en badkamer hebben er nog nooit zo proper uitgezien, met veel minder moeite (dixit ons mama 🙂 ). En dat zonder prikkende ogen en met een milde geur. Ook de vloerreiniger is top. Het huis ruikt fris en proper, maar de geur is niet overweldigend. En dus komen er ook bij mijn ouders geen traditionele poetsproducten meer in huis, als hun producten op zijn kopen ze ook Ecopods. Jippie! En dat is een grote win, want ze zijn niet altijd te overtuigen van mijn duurzame producten 🙂

Needless to say dat ik mega tevreden ben en dat ik de Ecopods alleen maar kan aanraden. En het begint nu wat op een mega reclame spot te lijken, maar ik kan er niks aan doen. Ik ben echt fan.

Gebruik jij al een ecologisch poetsmiddel?

Tip: met de code 10hallohelena krijg je tien procent korting bij een bestelling via Ecopods 🙂

Meer tips over een groener leven lees je hier.  Volg ook mee op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe blogposts.

Hoewel schoonmaken niet mijn favoriete bezigheid is, ben ik heel blij dat ik de Ecopods mag testen. Want hoe meer ecologische producten in huis (en hoe minder schadelijke), hoe beter! Ik ging samen met mijn lokale poetsexpert (= ons mama) aan de slag om deze zero waste producten te testen. En of we fan zijn!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *