Geen categorie

Bedtime Bandits: hoe Gentle Sleep Coaching onze baby deed slapen

Hoorde jij al van Gentle Sleep Coaching? Ik wist niet wat het was, tot ik kennismaakte met Ann van Bedtime Bandits. Dankzij haar technieken valt onze baby nu zelfstandig in slaap, doet ze goede dutjes én wordt ze nog maximaal een keer per nacht wakker. Hallelujah! Ik vertel je graag hoe dit proces er voor ons uitzag.

Ons slaappatroon voor Bedtime Bandits

Ik zal hier eerst wat uitleg geven over hoe de situatie er uit zag voor de slaapcoaching. Ik ben mama van twee prachtige dochters: Ellis (3,5j) en Ava (9m).

Ava werd geboren tijdens de tweede lockdown én vlak voor we onze nieuwe woonst aankochten om te verbouwen. Stressniveau maal duizend, dus. Met een drukke kleuter in huis, inpakwerken, weinig tijd door het opvolgen van de verbouwing, … merkten we dat de vlotste manier om Ava in slaap te krijgen, was door haar te wiegen. Oef, succes, het kind slaapt. En dan houden we haar maar even op de arm, want in die drukte wordt ze zo weer wakker.

Je ziet al van ver waar deze situatie naar toe gaat, alleen zagen wij dat niet 🙂 Toen Ava 9 maanden werd, moesten we haar nog steeds in een diepe slaap wiegen voor we haar in haar bedje konden leggen. Anders kwam er luid protest. Tussen 19u (=slaaptijd) en 20u moesten we gemiddeld drie keer terug haar kamertje in om haar weer in slaap te wiegen. Door de nacht moesten we dan nog gemiddeld drie keer wakker worden om haar een flesje te geven of weer in slaap te wiegen. Dit kon snel gaan, maar kon even goed een uur duren.

Je snapt dus waarom ik blij was dat Ann ons wou helpen.

Wat is Gentle Sleep Coaching?

Gentle Sleep Coaching is allesbehalve de uithuilmethode. Het draait er net om jouw kindje zacht te begeleiden bij het in slaap vallen. En er stilaan voor te zorgen dat jouw kindje minder en minder begeleiding nodig heeft.

Ik sprak met Ann van Bedtime Bandits een moment af om via een videogesprek onze situatie en onze wensen te bespreken. Ann legde daarbij op een heel warme manier uit hoe ze te werk gaat en hoe we alles op ons eigen tempo zouden doen. Ze bezorgde een uitgebreide vragenlijst om daarbij te bekijken wat belangrijk was voor ons (borst/flesvoeding, samen slapen of in eigen kamer, de tijden waarop we zelf opstaan, …).

Op basis van die vragenlijst stelde Ann een slaapplan voor ons op. Waarbij we gingen troosten, maar niet meer wiegen. En ze ging ons elke dag bellen om te vragen hoe het ging en eventueel aanpassingen te maken in het plan.

Mijn ervaring met Gentle Sleep Coaching

Gentle Sleep Coaching is een zachte methode, maar wel één die werk en toewijding vraagt. Zoals Ann het zegt: de eerste dagen lijkt het alsof je niets anders doet dan bezig zijn met dutjes. En zo is het ook. Een uur sussen voor een dutje van een uur. Ik zat die eerste drie dagen écht met de handen in het haar. Alles duurde zo lang, Ava huilde omdat ik haar niet meer wiegde, haar grote zus was ook niet blij wegens minder aandacht, …

Gelukkig was Ann er om die eerste week dagelijks op te volgen. Om te zeggen dat we goed bezig waren, het plan aan te passen waar nodig en gewoon te luisteren. Ik merkte dat ik die telefoontjes wel nodig had. Want zonder dat ik het door had, zat ik al bijna terug in dat patroon van wiegen.

Maar dat is de zure appel waar je doorheen moet. Want het resultaat is zo goed en het is er zo snel. Dankzij Bedtime Bandits moeten we nog maximaal één keer per nacht opstaan én valt Ava over het algemeen helemaal zelf in slaap. En dat allemaal op een week tijd. We blijven gewoon verder gaan met het plan en zijn er zeker van dat die ene keer wakker worden binnenkort ook wegvalt.

Ik mocht van Ann het Little Bandit pakket uittestten in ruil voor het delen van mijn ervaring. Hier vind je het volledige aanbod van Bedtime Bandits. Ann helpt ook baby’s jonger dan zes maanden. Dit is dan geen slaapcoaching, maar wel slaapvorming.

Meer over mijn weg naar een groener leven lees je hier. Blijf op de hoogte van nieuwe blogberichten op Facebook of Instagram.

Hoorde jij al van Gentle Sleep Coaching? Ik wist niet wat het was, tot ik kennismaakte met Ann van Bedtime Bandits. Dankzij haar technieken valt onze baby nu zelfstandig in slaap, doet ze goede dutjes én wordt ze nog maximaal een keer per nacht wakker. Hallelujah! Ik vertel je graag hoe dit proces er voor ons uitzag.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *