Badkamer,  Groen leven

Getest: haar kleuren met HennaPlus

Ben jij één van de lucky ones met natuurlijke grijze highlights? Ik ook, al sinds m’n 26ste. Niks mis met wat grijze haren, maar net zoals de meeste mensen camoufleer ik ze liever. En dat kan ook op een natuurlijke manier. Ik vond in deze tijdelijke kleuring van HennaPlus het perfecte opstapje naar mijn haar volledig kleuren met Henna.

Tot een tijdje geleden kleurde ik mijn haar met een tijdelijke kleuring van L’Oreal. Maar omdat ik goed wil doen voor het milieu en niet meer wil bijdragen aan de fortuinen van mega ondernemingen, was het tijd voor iets anders.

Omdat de grijze haren nog net niet hélemaal de overhand nemen, koos ik voor een tijdelijke kleuring op basis van Henna. De Hennaplus Colour Cream moest me uit de nood helpen.

Wat is henna?

Henna is de naam van een natuurlijke kleurstof die gemaakt wordt van de henna plant. Al bij de oude Egyptenaren werden haren, huid en nagels gekleurd met henna. Slim, want met henna kleur en verzorg je je haar tegelijkertijd. Het bevordert de haargroei, dekt grijze haren en herstelt de hoofdhuid. What’s not to like?

Mijn ervaring met Hennaplus Colour Cream als haarverf

De hennaplus colourcream zat in een gelijkaardige verpakking als mijn gewoonlijke chemische haarkleuring. Al was het ontwerp van de verpakking net iets oubolliger. Het stelde gerust dat er een gelijkaardige tube, handschoenen en handleiding in de verpakking zaten. Want ik was best wel bang om mijn haar te verven met henna. Wat als het helemaal oranje zou zien?

Haar kleuren met henna duurt een pak langer dan met andere haarverf. Reken op een uur tot anderhalf uur inwerktijd. Nog een verschil: je wast je haar voor het kleuren, niet erna.

Bij het eerste gebruik heb ik de verf er na 45 minuten uitgespoeld. Nogmaals – ik wou geen oranje haar. Die vrees was duidelijk ongegrond want mijn haar was nog nooit zo mooi gekleurd. Nog nooit waren al mijn grijze haren gedekt door een tijdelijke kleuring en nog nooit zat het resultaat zo dicht bij mijn natuurlijke kleur. Hoera!

Ook goed om weten: ik was mijn haar twee keer per week (met deze shampoobar) en na ongeveer zes weken is het nodig om de haarverf weer aan te brengen. Nu laat ik de verf een goed uur – anderhalf uur inwerken.

En nu?

Ik ga nog een tijdje verder met deze kleuring, al is het plan wel op uiteindelijk over te stappen op pure henna. Dat is nog beter voor het milieu en voor mezelf natuurlijk. En als ik dat uitgetest heb laat ik het je, zoals altijd 🙂 , weten!

Meer ervaringen lezen? Esmeralda van Heartfully Conscious kleurt haar haar met henna.

Meer tips over een groener leven lees je hier.  Volg ook mee op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe blogposts.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *