Badkamer,  Groen leven

Getest: tandpasta uit blik van pachamamaï

Ga je voor een zero-waste verzorgingsroutine? Dan mag de lege tube tandpasta bij het vuilnis en hoeft die niet meer terug te keren. Want gelukkig zijn er heel wat plasticvrije alternatieven, waaronder deze tandpasta uit blik.

Als je net als ik streeft naar een afvalvrije badkamer (tips voor een zero waste badkamer vind je hier) zal je deze tandpasta op basis van klei ongetwijfeld een mooie aanvulling vinden.

Solide, plasticvrije tandpasta

De tandpasta uit blik van Pachamamaï is een tandpasta in vaste vorm. Het leuke aan deze tandpasta is dat hij niet alleen top is qua verpakking, maar ook op het vlak van ingrediënten. Wie het merk Pachamamaï kent, weet dat ze altijd dierproefvrij, vegan en met natuurlijke ingrediënten werken.

De tandpasta werkt op basis van xylitol om de zuurtegraad in de mond te verlagen, waardoor bacteriën minder de kans krijgen zich te ontwikkelen. Krijtsteenpoeder en klei zorgen voor de reiniging. Net iets anders dan bij de gemiddelde tube Colgate 🙂

De muntsmaak is niet alleen aangenaam, het helpt ook bij de bestrijding van tandsteen. Verder zit er geen fluoride in de tandpasta.

Hoe gebruik je de tandpasta?

Je gebruikt de tandpasta door je tandenborstel nat te maken en een drietal keer over de steen te wrijven. Nadat je je tanden gepoetst hebt laat je het doosje open liggen zodat de steen kan drogen aan de lucht. Op deze manier moet de tandpasta net zo lang meegaan als twee tubes tandpasta. Hier lijkt hij aan een iets sneller tempo op te gaan, maar dan nog is het heel zuinig.

De tandpasta heeft een aangename muntige smaak en geeft een schoon gevoel. Echt top!

Je moet trouwens geen nieuw doosje kopen als je tandpasta op is: dan bestel je gewoon een navulling.

Vergelijking met tandpastatabletten

Op deze blog zijn ook al tandpastatabletten gepasseerd. De tabletjes heb ik een tijdje gebruikt, maar ik vond het toch niet optimaal om ze ’s ochtends vroeg te gebruiken vanwege de smaak en textuur. En dus was het tijd voor iets nieuw 🙂

En dat nieuw was snel gevonden! Ik ben heel blij dat ik de overstap maakte naar de tandpasta uit blik. De smaak is aangenamer en bij het poetsen heb je hetzelfde gevoel als bij het gebruik van tandpasta.

Er zijn zoveel alternatieven voor tandpasta verpakt in plastic dat er geen enkel excuus meer is om niet te gaan voor een plasticvrije tandenpoetsroutine (probeer dat eens vijf keer na elkaar te zeggen 🙂 ).

Volg Hallo Helena op Instagram en Facebook voor meer over groener en gelukkiger leven. 

getest: tandpasta uit blik.
Een mooi plasticvrij alternatief voor het poetsen van je tanden én een goede toevoeging voor je zero waste badkamer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *