DIY,  Groen leven,  Huishouden

Workshop Ecologische Poetsproducten van Anne Drake

In poetsproducten zitten vaak chemische stoffen die je beter niet langdurig inademt of in contact laat komen met je huid. Omdat ecologische poetsproducten het werk even goed doen, ontwikkelde Anne Drake een workshop om zelf ecologische poetsproducten te maken. Je moet je er zelfs niet voor verplaatsen: het kan gewoon van thuis uit.

Poetsen met alternatieve producten stond al langer op mijn verlang- en to do lijstje en was dan ook heel blij dat ik deze box kreeg om te testen. Na een klein uurtje werk had ik een kastje vol groene poetsproducten en wat extra kennis om ook een volgende keer zelf aan de slag te gaan.

Wat is de workshop poetsproducten van Anne Drake?

Anne Drake staat al langer bekend om haar ecologische boeken en workshops. Omwille van het corona virus konden de workshops niet meer doorgaan op locatie, dus stelde Anne vijf boxen samen om thuis aan de slag te gaan.

Hoe werkt het?

Je bestelt de box op Annes website, krijgt een bevestigingsmail met instructies om de producten te maken. Als je kiest voor de box met poetsproducten leer je het volgende maken:

  • waspoeder
  • vloeibaar wasmiddel
  • azijnreiniger
  • allesreiniger
  • wc bommen
  • citroen schuurcrème

Enkele dagen later ontvang je thuis een doos met alle ingrediënten. Hiermee heb je genoeg om de producten één of zelfs meerdere keren te maken. Ook de flesjes zijn mooi gemarkeerd. Vond ik top, want zelf zou ik dat nooit zo mooi kunnen. Het enige wat ik zelf in huis moest hebben, waren ijsblokvormpjes voor de wc-bommen en een lege fles wasmiddel.

Uiteraard zijn de producten verpakt in een gerecyclede doos en vergaan de verpakkingschips in water.

Mijn ervaring

Het was heel fijn om de producten te maken: alle ingrediënten waren aanwezig, ik had de pdf met ingrediënten en kon altijd gaan spieken in de filmpjes hoe ik iets precies moest aanpakken. Omdat de instructies zo duidelijk zijn, had ik uiteindelijk minder dan een uur nodig om alle producten te maken. Ergens jammer dat de workshop zo snel voorbij is, maar ook heel bemoedigend: als ik de producten nog eens wil maken, weet ik dat dat heel snel kan.

En hoewel ik al een tijdje bezig ben met groener leven waren de meeste poetsproducten een ontdekking voor mij. Enkel het wasmiddel maakte ik al zelf. Ondertussen testte ik de producten al uit en ben ik heel tevreden van het resultaat. Annes receptenboekje is een blijver 🙂

De workshop rond poetsproducten is trouwens niet de enige workshop die Anne aanbiedt. Je kan ook zelf shampoo- en conditionerbars leren maken, face wash, …

Maak jij je poetsproducten al zelf? Of voor welke ecologische merken kies jij?

Meer tips over een groener leven lees je hier.  Volg ook mee op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe blogposts.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *