gevulde aubergines - vegan recept
Hoofdgerechten,  Vegan recepten

Heerlijk vegan: gevulde aubergines met paprika en gehakt

Op zoek naar een echt lekker en eenvoudig plantbased recept? Dan zijn deze gevulde aubergines iets voor jou. Hier thuis waren ze in elk geval een hit: ik heb mijn echtgenoot zich nog nooit zo zien haasten om een tweede portie op te scheppen 🙂 Deze ovenschotel met gevulde aubergines is in elk geval een blijvertje. Ga jij er straks ook mee aan de slag?

Ingrediënten voor vier personen

  • 2 aubergines
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 2 teentjes look
  • 1 blik tomatenblokjes (400gr)
  • olijfolie
  • 200 gr vegan gehakt
  • Peper & zout

Hoe maak je de gevulde aubergines klaar?

  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Snij de aubergines overlangs in twee en hol ze uit. Snij het vruchtvlees in blokjes.
  • Snipper de knoflook. Snij de paprika’s in blokjes
  • Doe een goede scheut olijfolie in een pan en bak het gehakt.
  • Voeg de look, blokjes aubergine en paprika toe en bak nog even mee. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met peper en zout naar smaak.
  • Vul de aubergines met het mengsel en leg ze in een ovenschaal. Zet al dit lekkers 30 minuten in de oven.
  • Serveer met rijst (of met brood, frietjes, aardappelen, … doe maar lekker waar je zelf zin in hebt 🙂 )

Laat het smaken!

Deze ovenschotel kan je trouwens eenvoudig op voorhand klaarmaken: bereid hem helemaal volgens het recept en dan kan je hem ‘s avonds of de volgende dag gewoon opwarmen. Yum! Laat me zeker weten in de comments wat je van dit recept vindt.

Wat is jouw go-to vegan gerecht voor als het snel, gezond en lekker moet zijn? 🙂

Doe je graag meer plantaardige inspiratie op? Mijn andere vegan recepten vind je hier! Van ontbijt over snacks tot het diner, je vindt het er allemaal.

Vergeet niet om Hallo Helena ook op Instagram en Facebook te volgen voor meer recepten en tips over een groener leven. Hou zeker ook mijn Youtube kanaal in het oog.

Deze gevulde aubergines zijn een eenvoudig en heerlijk vegan gerecht. Ideaal voor iedereen die graag plantaardig eet en van een ovenschotel houdt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *