groene apps. Foto door Rawpixel.com
Groen leven

Groener leven: deze vijf gratis apps helpen je op weg

Groener leven kan uitdagend zijn in het begin. We hebben het allemaal druk, doen onze boodschappen het liefst zonder erbij na te denken en bestellen snel wat op Zalando als we nieuwe kledij nodig hebben. Niet goed voor onze planeet. Gelukkig kan het ook anders. Deze groene apps helpen je snel op weg naar een groener leven zonder dat jij veel moeite moet doen.

1. Too Good to Go

Too Good to Go is een app die voedselverspilling tegen gaat. Lokale winkels en restaurants verkopen via de app hun overschot van de dag aan een goedkopere prijs. Je krijgt een indicatie over wat die overschot kan inhouden (brood, groenten, een maaltijd, …), maar wat het precies inhoudt, kan de app je op voorhand natuurlijk niet zeggen. Avontuurlijk en groener dan groen.

2. 2dehands, Marktplaats en Vinted

Probeer jij ook enkel te kopen wat je echt nodig hebt? Top! Kijk voor de zaken die je nodig hebt eerst op tweedehandssites, dat is nog beter voor het milieu.. Kijk bijvoorbeeld eens op de app van 2dehands of Marktplaats of je het niet zo goed als nieuw kan vinden. Het is zoveel leuker om spullen een tweede thuis te bieden. Daarbij bespaar je er ook heel wat centen mee.

Als je op zoek bent naar kledij beveel ik je graag de Vinted app aan. Daar koop en verkoop je eenvoudig kledij, met een bescherming voor de koper voor het geval jouw aankoop niet toekomt. Je kan gebruik maken van filters om enkel de kledij te zien die jij wil. Top!

3. Happy Cow

Heb je al gelezen hoe je gigantisch veel water kan besparen? Minder dierlijke producten eten is één van die manieren. De app Happy Cow wijst je de weg naar eetgelegenheden in jouw buurt met veggie en vegan opties. Heel handig!

4. Rank a Brand

Dat de meeste modemerken niet erg begaan zijn met hun impact op het milieu is al langer bekend. De app Rank a Brand helpt je de merken te vinden die zich inzetten om impact te verlagen en zegt je welke merken hun werknemers in goede omstandigheden laten werken.

Al blijft het altijd beter om tweedehands te kopen dan nieuwe producten te kopen, ook al zijn die ethisch gemaakt. Hier lees je waarom tweedehandskledij zo geweldig is.

5. Groente- en Fruitkalender

Seizoensgebonden eten is een geweldige manier om je uitstoot te beperken. Zo kan je lokaal voedsel eten en moet je niet rekenen op een product dat duizenden kilometers moest afleggen tot in jouw supermarkt.

De Groente- en fruitkalender vertelt je welke groenten en fruit je dat seizoen kan kopen. Daarnaast is het altijd slim om het land van herkomst te checken voor je bijvoorbeeld beslist welke appel in je kar te zwieren.

Heb jij nog tips voor groene apps? Laat het me weten via de comments!

Meer over mijn weg naar een groener leven lees je hier. Blijf op de hoogte van nieuwe blogberichten op Facebook of Instagram.

Groener leven kan uitdagend zijn als je ermee begint. We hebben het allemaal druk, doen onze boodschappen het liefst zonder erbij na te denken en bestellen snel wat op Zalando als we nieuwe kledij nodig hebben. Maar dat kunnen we samen veranderen. Deze groene apps helpen je snel op weg naar een groener leven zodat jij zonder veel moeite moet doen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *