Amsterdam,  Europa,  Nederland,  Reizen

Citytrip Amsterdam: op stap met de I amsterdam City Card

Ben jij klaar om Amsterdam uitgebreid te ontdekken? Met de I amsterdam City Card krijg je toegang tot alle grote highlights, meer dan 70 musea, openbaar vervoer, een rondvaart en fietsverhuur. En dat allemaal voor een voordelige prijs, die ook nog eens aangepast is aan de duur van jouw verblijf. Ik mocht de pas drie dagen lang uittesten van I Amsterdam en vond het helemaal top!

Openbaar vervoer

Ik kwam aan in Amsterdam via de trein, dus één van de eerste dingen die ik kon ontdekken was het gemak van de kaarten op het openbaar vervoer. Amsterdam heeft een uitgebreid netwerk aan trams en bussen, waarmee je je heel eenvoudig tussen alle bezienswaardigheden en mooie wijken kan verplaatsen. Ik heb hier dan ook uitgebreid gebruik van gemaakt. Het enige wat ik moest doen om de I amsterdam city card te gebruiken op het openbaar vervoer, was de kaart scannen. Easy peasy, en dat betekende meteen ook dat mijn kaart geactiveerd was om de komende dagen te gebruiken.

Musea met I amsterdam City Card

Er zijn zoveel musea in Amsterdam dat je echt wat moet kiezen én verliezen op drie dagen tijd. Wij kozen om drie musea te bezoeken waarvan de toegangsprijs volledig inbegrepen zit in de kaart.

Rijksmuseum

Photo by Václav Pluhař on Unsplash

Het Rijksmuseum is één van de grootste en meest bekende musea van Amsterdam, een bezoek kon dus niet ontbreken 🙂 Het is een prachtig gebouw, gevuld met de mooiste werken en voorwerpen. Het allermooist vond ik De Nachtwacht, maar eigenlijk was elke ruimte indrukwekkend.

Moco Museum

Het Moco Museum in Amsterdam

Het Moco Museum ziet er dan weer helemaal anders uit. Het is een klein museum met krakende trappen en kleine ruimtes. Maar de werken zijn er mooi en geven je een ander perspectief om naar onze moderne wereld te kijken. Je vindt er werken van onder meer Banksy.

Stedelijk Museum – Museum of Modern Arts

Het Stedelijk Museum – Museum of Modern Art is het grootste museum met moderne en hedendaagse moderne kunst in Nederland. Heel fijn om te bezoeken aansluitend aan je bezoek aan het Moco Museum. Net omdat ze beiden moderne werken tentoonstellen, maar in een heel andere sfeer.

Je vindt hier een overzicht van alle musea die je met de I amsterdam city card kan bezoeken.

De stad verkennen

Een citytrip betekent meestal veel stappen, dus dan is het zeker leuk om even te gaan zitten om de stad te verkennen. Via de city card kan je 24 uur met korting op en af de Hop on Hop off bus stappen. Daarbij kan je ook nog eens kiezen om de stad te bekijken vanaf de kanalen via een kanaal cruise, die je bij veel maatschappijen wel gratis krijgt via jouw kaart. Hoe dan ook krijg je er een uitgebreide uitleg bij over wat je ziet.

Je vindt hier een overzicht van alle mogelijke excursies met de I amsterdam City Card.

Winkels en Restaurants

Met de I amsterdam City Card krijg je ook een fijne korting in enkele winkels en restaurants. Helaas (nog) niet in de duurzame en vegan plekken die ik bezocht. Mijn tips voor duurzaam shoppen én eten in Amsterdam vind je hier. Zoek je ook nog een verblijfplaats? Je leest hier mijn positieve review over het CitizenM Hotel.

Veel plezier tijdens jouw bezoek aan de stad!

Is jouw reishonger nog niet gestild? Je vindt hier meer tips voor citytrips dicht bij huis. Volg Hallo Helena op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe posts.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met I amsterdam.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *