Geluk creëer je zelf. Photo by Malvestida Magazine on Unsplash
Persoonlijke groei,  Persoonlijke ontwikkeling

TED TALK: jouw kansen op geluk creëer je zelf

Klein of groot geluk, we vinden het allemaal leuk om eens een chanceke te hebben. Maar wat als je die kansen gewoon zelf kan maken?

Dat is waar Tina Seelig het over heeft in haar Ted Talk. Ze bespreekt hoe ze haar kansen op geluk in eigen handen nam door kleine risico’s te nemen. Het gaat over volhouden, mensen durven aanspreken, … en de prachtige dingen die daaruit voortvloeien. Volgens haar moet je geluk zien als een constante wind die jouw richting uitwaait in plaats van een bliksemschicht die je af en toe raakt.

Seelig is een professor in Ondernemen aan de universiteit van Stanford. Ze is vooral bekend van deze Ted Talk uit 2018, die meer dan 2,5 miljoen keer bekeken werd en is de auteur van verschillende boeken over creativiteit.

Meer risico’s, meer kansen?

Dit zijn de belangrijkste dingen die ik meegenomen heb uit deze talk:

  • Durf mensen aanspreken, of het nu in het echte leven is of online. Het belangrijkste is dat je een connectie maakt met mensen. Maak een praatje met de persoon naast je op de trein. Stop met doelloos scrollen op Instagram en maak sociale media weer sociaal. Schrijf een reactie op de berichten die je tegenkomt. Enkel zo leer je nieuwe mensen kennen en bouw je misschien wel belangrijke relaties op.
  • Neem berekende risico’s. Denk na over de doelen die je wil bereiken en welke risico’s je daarvoor wil en kan nemen. Zo kan je groeien zonder een diepe val te riskeren.
  • Talent is niet de enige factor tot succes. Ook al komt dit niet expliciet aan bod in de talk, dit is wel wat ik eruit mee neem. Soms komt het er gewoon op aan wie meer risico’s durfde nemen. Je kan nog zo prachtig zingen, als niemand het ooit hoort zal je er niets mee kunnen. Net zoals het je niet mag tegenhouden dat anderen mooier zingen dan jij.

Wie inspireert jou?

Ik ben de laatste tijd helemaal betoverd door de Ted Talks. Je hebt er vast al over gehoord: de beste experten van over de hele wereld komen er hun verhaal doen. De onderwerpen van de talks zijn heel verschillend. Ze gaan van het klimaat, over bitcoin tot typografie. Voor ieders wat wils dus 🙂 Eén ding hebben ze gemeen: ze zijn razend interessant en leerrijk. Je zal vast meer inspirerende talks zien verschijnen op deze blog.

Ben jij ook zo weg van deze Ted Talk van Tina Seelig? En welke andere mensen inspireren jou?

Als je deze talk interessant vond, word je vast ook enthousiast van de Netflix special van Brené Brown.

Volg Hallo Helena op Instagram en Facebook voor meer over persoonlijke groei en een groener leven.

Klein of groot geluk, we vinden het allemaal leuk om eens een chanceke te hebben. Sommige mensen lijken het wel aan te trekken. Maar wat als je zelf kansen kan creëren? En dat is precies waar Tina Seelig het over heeft in haar Ted Talk. Ze bespreekt over hoe ze haar kansen op geluk in eigen handen nam door kleine risico's te nemen. Het gaat over volhouden, mensen durven aanspreken, ...  en de prachtige dingen die daaruit voortvloeien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *