Groen leven,  Moederschap,  Reviews,  Zwangerschap en bevalling

Mic Mac Minuscule: blij met onze tweedehands geboortelijst

In november verwachten we onze tweede dochter en we kunnen niet wachten tot ze er is. Omdat we graag bijdragen aan een betere planeet, hebben we ervoor gekozen om onze geboortelijst bij Mic Mac Minuscule te leggen en voor tweedehands te kiezen.

Tijdens een zwangerschap is er niets leuker dan werken aan de geboortelijst: kleertjes kiezen, een goed bedje selecteren, nadenken met welke wandelwagen je gezellig op stap wil gaan, … En hoewel een baby heel weinig nodig heeft, is die lijst heel snel heel goed gevuld. Ook als je enkel dingen selecteert die je écht gaat gebruiken.

Perfect in orde

We weten nog van toen Ellis een baby was hoe kort we alles gebruikt hebben. Onze co-sleeper was nog perfect in orde, kledij zag er nog als nieuw uit. Dat was niet moeilijk, want een baby groeit zo snel dat alles na enkele maanden al te klein is.

De spullen hebben we allemaal verkocht omdat we niet dachten dat er nog een tweede baby’tje zou komen (welke gek wil er nu nóg eens door die slapeloze nachten? :D) en kunnen we dus niet hergebruiken. En omdat ik graag duurzaam leef en tweedehands top vind (hier lees je waarom ik enkel tweedehands speelgoed koop), was ik oh zo blij toen ik Mic Mac Minuscule tegen kwam.

Persoonlijk gesprek bij Mic Mac Minuscule

Bij Mic Mac Minuscule krijg je persoonlijke begeleiding bij het samenstellen van je geboortelijst: wat heb je echt nodig, welke stijl zie je graag, wat past binnen je budget, … Dit kan bij een Mic Mac Madam bij jou in de buurt. Na een uitgebreid gesprek gaan de Mic Mac Madammen dan op zoek naar de leukste spullen.

Je krijgt dus een geboortelijst vol kwalitatieve spullen voor de helft van het geld én je belast onze planeet niet met de aanmaak van al die nieuwe spullen. Nog leuke dingen waar ze bij Mic Mac over nagedacht hebben: er wordt gevraagd een deel van de waarde van de lijst aan een goed doel naar keuze te doneren en je mag alle spullen twee weken voor je uitgerekende datum ophalen. Zo kan je alles rustig voorbereiden en hoeft het babybezoek niet meer te rijden om het cadeau op te halen. Maar goed, de hele uitleg lees je natuurlijk beter op de website van Mic Mac zelf 🙂

Je kan bij Mic Mac Minuscule ook terecht voor duurzame geboortekaartjes, geboortegeschenkjes en advies over wasbare luiers. Als dat geen service is 🙂

Ik ben duidelijk helemaal fan van het concept. Ik kan nog niets laten zien van de spullen, want ik heb ze zelf nog niet gezien. Maar hou zeker mijn Instagram in de gaten, daar deel ik het graag!

Edit: ondertussen hebben we onze prachtige spulletjes ontvangen. Kijk eens naar deze mooie Leander wieg!

Zou jij ook voor een tweedehands geboortelijst kiezen?

Meer tips over een groener leven lees je hier.  Volg ook mee op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe blogposts.

In november verwachten we onze tweede dochter en we kunnen niet wachten tot ze er is. Omdat we graag bijdragen aan een betere planeet, hebben we ervoor gekozen om onze geboortelijst bij Mic Mac Minuscule te leggen en voor tweedehands te kiezen.
Tijdens een zwangerschap is er niets leuker dan werken aan de geboortelijst: kleertjes kiezen, een goed bedje selecteren, nadenken met welke wandelwagen je gezellig op stap wil gaan, ... En hoewel een baby heel weinig nodig heeft, is die lijst heel snel heel goed gevuld. Ook als je enkel dingen selecteert die je écht gaat gebruiken.

2 Comments

  • Nikita

    Vandaag je toffe blog ontdekt omdat ik op zoek was naar info over je haar spoelen met appelazijn. Blij om ook een post over Mic Mac Minuscule tegen te komen! Wij verwachten ons eerste kindje in december en hebben ook bij hen een lijstje laten aanleggen. Ik ben heel benieuwd naar de spulletjes. En naar jouw (toekomstige) posts!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *