Bliss Brunch. Foto door Yoga by Julz.
Persoonlijke groei,  Persoonlijke ontwikkeling

Bliss Brunch: mijn eerste kennismaking met yoga

Ik wou altijd al aan yoga doen en toch kwam het er nooit van. Excuses genoeg: ik ben niet lenig, bezit niet de juiste kledij, heb geen tijd … Ben ik blij dat ik eindelijk kennismaakte met deze mooie manier van bewegen op de eerste Bliss Brunch van het yogakledingmerk Yoga by Julz.

Toen de uitnodiging voor deze brunch in mijn mailbox rolde, was ik dol enthousiast: yoga, een vegan brunch door Tartelies en de kans om kennis te maken met mooie merken. Hoera! En dan twijfelde ik even. Zou ik mezelf niet hopeloos maken met al mijn gestuntel? Waarschijnlijk wel. Maar om te groeien moet je jezelf kwetsbaar durven opstellen, zei de wijze Brené Brown onlangs op Netflix. Niets te verliezen, dus.

De brunch vond plaats in de prachtige locatie van De Serre in Antwerpen. Buiten stond een prachtig gedekte tafel en binnen stond alles klaar voor wat mijn eerste yogales zou worden. En daar heb ik heel wat van opgestoken:

Wat ik leerde over yoga

1. Het is een sport

Iedereen die denkt dat yoga wat mediteren is en ah’s en ohm’s zingen is eraan voor de moeite. Yoga is hard werken, spieren gebruiken en zweten (of ‘sparklen’, zoals instructrice Goele het zo mooi zei). De spierpijn de dag erna bevestigde dat.

Er is ruimte voor ontspanning en meditatie. Maar het is vooral door dat bewegen dat je ruimte maakt in je lichaam en hoofd.

2. Yoga is voor iedereen

Ik stel je graag voor aan het meest onhandige en minst sportieve wezen ter wereld. Aangenaam. Ook al voelde het alsof ik soort van choreografie moest leren waarvan ik geen van de stappen kende, toch vond ik deze manier van bewegen heel fijn.

Goele maakte ook meteen duidelijk dat yoga niet gaat over de beste zijn of over je grenzen gaan. Wanneer je het nodig hebt kan je altijd een pauze nemen en daarna weer mee volgen.

3. De kracht van ademhalen

Tijdens de les ligt de focus vaak op de manier van ademhalen. Diep in en uit, door de neus of door de mond. Het geeft je een nieuwe appreciatie voor iets wat je (gelukkig) zonder nadenken doet.

Brunch O’ Clock

Na de yogales volgde een heerlijke plantaardige brunch (die was welkom, want niks dan honger na die fysieke inspanning). En er was de kans om kennis te maken met de yogakledij van Yoga by Julz en enkele andere spirituele en duurzame merken.

Yoga by Julz zal deze brunch in de toekomst vaker organiseren, dus hou hun sociale media in het oog. Het is een aanrader!

Lees hier meer over mijn zoektocht naar een bewuster leven. Dat yoga daar vanaf nu een plaats in zal krijgen, lijkt me wel duidelijk 🙂

Volg Hallo Helena op Instagram en Facebook voor meer over persoonlijke groei en een groener leven.

Ik wou altijd al aan yoga doen en toch kwam het er nooit van. Excuses genoeg: ik ben niet lenig, bezit niet de juiste kledij, heb geen tijd ... Ben ik blij dat ik eindelijk kennismaakte met deze mooie manier van bewegen op de eerste Bliss Brunch van het yogakledingmerk Yoga by Julz.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *