Groen leven

Moederdag: vijf geweldig duurzame cadeau ideeën

Moederdag is all about jouw mama laten zien dat je apprecieert wie ze is en wat ze voor je doet. Ik weet dat het duurzaamste cadeau datgene is dat je niet geeft, maar jouw mama verdient het wel om in de bloemetjes gezet te worden. Figuurlijk dan, want bloemetjes zijn helemaal niet zo duurzaam als je denkt (tenzij je deze koopt bij een bloemist die hier aandacht voor heeft, natuurlijk). Wat je dan wel kan geven?

1 Koken

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar mijn mama kan geweldig goed koken. Ze experimenteert ook graag in de keuken, dus waarom niet wat inspiratie geven? Deze lijst met zero waste kookboeken (die je vaak ook nog eens digitaal kan schenken) kan je daarbij vast helpen.

In diezelfde categorie is de Vegan Chef in a Box van Starfish Antwerpen ook een aanrader. Alles wat je nodig hebt om vegan lekkers te maken in één doos, van recept tot ingrediënt.

2 Maak zelf een cadeau voor moederdag

Ga eens shoppen in de kringloop en doe aan upcyclen. Mama’s hebben niets liever dan een cadeau waar hun oogappel écht tijd en aandacht aan besteed heeft.

Inspiratie nodig? Kijk eens naar deze gouden fotolijst die ik – sorry mama – voor mezelf knutselde 🙂

3 Ga voor een duurzame cadeaubox

Er zijn heel wat duurzame ondernemers die voor Moederdag een mooie cadeaubox gemaakt hebben. Zoals bijvoorbeeld de verwenpakketten van Honesse, een ecologische webshop met een hart voor slow fashion en sociale impact.

4 Geef een beleving cadeau

Heel binnenkort zullen we weer uit ons kot mogen komen (ja toch he?), dus een waardebon voor het moment dat we dat mogen lijkt me heel fijn. Voor een etentje, een uitgebreid ontbijt, een massage, … Al die dingen die we het afgelopen jaar moesten missen dus.

5 Ga voor een juweel

Kies voor een juweel dat gemaakt is om te blijven. Zoals dit prachtig gepersonaliseerd exemplaar van Hoops&Hugs bijvoorbeeld. Elke mama zou hier dolblij mee zijn, en des te meer met de wetenschap dat deze juwelen geproduceerd worden met een hart voor de planeet. Zo wordt elk juweel lokaal geproduceerd, wordt de verpakking geproduceerd uit bossen die de tijd krijgen om zich te herstellen én wordt tien procent van de winst aan een goed doel gedoneerd. Mooi he.

Toch bloemen?

Kies dan voor ecologische bloemen, gekweekt met respect voor de dieren en de natuur. De Transformisten maakten een mooi overzicht met waar je milieuvriendelijke bloemen kan vinden.

Meer tips over een groener leven lees je hier.  Volg ook mee op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe blogposts

Moederdag is all about jouw mama laten zien dat je apprecieert wie ze is en wat ze voor je doet. Ik weet dat het duurzaamste cadeau hetgene is dat je niet geeft, maar jouw mama verdient het wel om in de bloemetjes gezet te worden. Figuurlijk dan, want bloemetjes zijn helemaal niet zo duurzaam als je denkt (tenzij je deze koopt bij een bloemist die hier aandacht voor heeft, natuurlijk). Wat je dan wel kan geven?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *