Badkamer,  Groen leven

Natuurlijk masker tegen roos: kokos- en tea tree olie

Heb jij – net zoals velen – last van roos? Vervelend he? Zeker als je de shampoos uit de supermarkt links wil laten liggen, is het wel even zoeken naar de oplossing. Of misschien werken die shampoos niet voor jou? Gelukkig is de oplossing niet zo moeilijk: alles wat je nodig hebt is kokosolie en tea tree olie voor een masker tegen roos.

Wat doen tegen roos?

Roos is op zich een onschuldige aandoening. Maar vervelend is ze wel. Ik had er zelf ook last van, dus ging ik op zoek naar een effectieve oplossing die ook nog eens past in mijn zero waste badkamer. En ik moet zeggen: dit middel werkt beter dan de anti roos shampoos die ik vroeger gebruikte.

Het recept: tea tree olie en kokosolie

Je maakt het middeltje heel eenvoudig. Neem een eetlepel kokosolie en voeg daar vijf druppeltjes tea tree olie aan toe. Verdeel het over je vingertoppen en masseer het in op de hoofdhuid. Laat het enkele uren inwerken. Dit kan ook ’s nachts, maar dat zou ik niet doen bij het eerste gebruik. Je weet immers nooit hoe je hoofdhuid op bepaalde producten reageert.

Hoe gebruik je dit masker tegen roos?

Daarna was je het product uit je haar. Omdat het door de kokosolie wat vetter geworden is, raad ik aan om je haar in één wasbeurt minstens twee keer met shampoo te wassen. Het voordeel aan dat vette goedje is dat het je haar ook voedt, dit masker werkt dus ook om je haar weer te laten glanzen.

Heel belangrijk: je mag tea tree olie nooit puur op je huid gebruiken (altijd mengen met een draagolie zoals kokosolie) en je mag het nooit oraal innemen.

Ik gebruik dit masker ongeveer een keer per maand. Tussendoor kan je af en toe twee druppels tea tree olie mengen met je shampoo.

Waar kopen?

Kokosolie vind je in veel supermarkten, bij Holland&Barrett of bijvoorbeeld bij groene (web)winkel Druantia.

De Tea Tree olie koop je in de lokale bio winkel, bij Holland&Barrett of bijvoorbeeld bij Druantia.

Veel succes!

Meer tips over een groener leven lees je hier.  Volg ook mee op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe blogposts.

Natuurlijk masker tegen roos.
Heb jij - net zoals velen - last van roos? Vervelend he? Zeker als je de shampoos uit de supermarkt links wil laten liggen, is het wel even zoeken naar de oplossing. Of misschien werken die shampoos niet voor jou? Gelukkig is de oplossing niet zo moeilijk: alles wat je nodig hebt is kokosolie en tea tree olie voor een masker tegen roos.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *