Brené Brown. Picture by Cynthia Smoot (CC BY-NC-ND 2.0)
Persoonlijke groei,  Persoonlijke ontwikkeling

Netflix: Brené Brown predikt de kracht van kwetsbaarheid

Brené Brown: the call to courage was een hype op Netflix. En terecht, want Brown levert heel wat nieuwe inzichten tijdens haar één uur durende special. Wat denk je, vanavond een portie leren leven in plaats van een verdovende serie?

Misschien lijkt het niet zo ontspannend om je angsten onder ogen te zien. Maar Brené Brown pakt dit op Netflix met de humor van een stand-up comedian en onuitputtelijke levenswijsheid aan dat je niet anders kan dan er positief van worden.

Wat heb ik geleerd van the call to courage?

Brown wil iedereen inspireren om hun beste leven te leven. En maakt je dan duidelijk dat dat enkel kan door jezelf kwetsbaar op te stellen. Door je angsten te durven bespreken en niet bang te zijn om te falen. Want dat zal je doen, en vaak.

Ga je eigen kwetsbaarheid dus niet uit de weg. Een leven vol zekerheden is heel comfortabel, maar om echt mooie dingen te bereiken moet je springen.

Wie is Brené Brown?

Je kent Brené Brown misschien van haar Ted Talk in 2010. Die werd meer dan 39 miljoen (!) keer bekeken en is één van de meest succesvolle talks ooit.

In het begin van haar Netflix special heeft ze het over die talk, over hoe die tot stand kwam en hoe de negatieve reacties haar raakte.

Ze is professor bij de Univeriteit van Houston en bestudeert er de relatie tussen kwetsbaarheid en moet. Ze schreef al verschillende bestellers over het onderwerp en was al verschillende keren te gast bij Oprah. Als dat geen referenties zijn 🙂

Je leest hier meer over andere geweldig inspirerende sprekers. Wie inspireert jou?

Volg Hallo Helena op Instagram en Facebook voor meer over een bewuster en groener leven.

Brené Brown: the call to courage is de nieuwste hype op Netflix. En terecht, want Brown levert heel wat nieuwe inzichten tijdens haar één uur durende special. Wat denk je, vanavond een portie leren leven in plaats van een verdovende serie?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *