Badkamer,  Groen leven

Getest: neus spoelen met Rhino Horn

Een verstopte neus is vervelend. Ademhalen verloopt moeilijk, je hoofd lijkt duf en soms raak je er maar niet van af. Als je net zoals ik niet snel naar de apotheker loopt voor een neusspray (of medicatie in het algemeen), heb ik een mooie en natuurlijke oplossing voor je: een neusdouche.

Waarom je neus spoelen?

In andere culturen is het heel gewoon om regelmatig je neus te spoelen. In India en Afrika doen mensen het al jaren, terwijl het bij ons net ingeburgerd begint te geraken. Ik was dan ook heel blij dat ik de Rhino Horn mocht testen.

Het spoelen van je neus heeft zoveel voordelen: het is een natuurlijke manier om de klachten van een verstopte neus, bijholteontsteking en hooikoorts te verminderen. Een neusdouche helpt ook bacteriën uit de neusholte verwijderen, waardoor je infecties kan voorkomen.

Hoe gebruik je de Rhino Horn?

De Rhino Horn is super eenvoudig in gebruik. Echt waar, als ik het kan, dan kan jij het ook 🙂

  1. Je neemt één doseerlepel puur zout (=zonder jodium, dit vind je in de supermarkt) en strooit deze in de Rhino Horn.
  2. Je vult de Rhino Horn met lauw water 37°C. Als je weet dat het water uit de kraan van goede kwaliteit is, mag je dit gebruiken. 37°C is ongeveer je lichaamstemperatuur. Het water mag dus niet echt koud of warm aanvoelen als je je hand onder de kraan houdt.
  3. Houd je handpalm en vinger op de twee openingen en schud het neuskannetje zodat het zout volledig oplost.​

En dan kan je beginnen spoelen! Hoe je dat doet zie je in het filmpje hieronder:

Mijn ervaring met neus spoelen

Ik had al wel eens gehoord van een neusdouche, maar had het nog nooit in deze vorm geprobeerd. Ik kocht eerder wel van die neusdouche sprays bij de apotheker, maar daar zat zo’n kracht achter dat het leek alsof m’n hersenen ook gespoeld werden. No thanks.

Ik was dus best benieuwd, want ik had al van de voordelen gehoord. En dus pakte ik mijn Rhino Horn uit en ging ik ‘m meteen testen. Het klaarmaken van het de neusspoeling verliep heel vlot, de instructies zijn dan ook duidelijk en niet moeilijk.

Het spoelen zelf was een grappig gevoel (vooral omdat er vertraging zat op het gieten van de vloeistof in het ene neusgat en het lopen uit het andere neusgat 🙂 ). Daarbij was het me meteen ook duidelijk waarom je je hoofd naar voor moet houden en zeker niet achterover moet tillen. Niemand zit te wachten op een slok zout water 🙂

Na twee keer oefenen was ik er al heel goed mee weg en ben ik een echte fan. Toen ik het probeerde had ik geen last van een verstopte neus, maar ik merkte wel dat ik veel vlotter kon ademhalen na het gebruik van de neusdouche. Ik ben er zeker van dat ik er tijdens de snottermaanden dankbaar gebruik van zal maken.

De Rhino Horn is ook gewoon een mooie toevoeging aan je zero waste badkamer. Hij gaat jaren mee en vervangt in al die jaren tientallen neussprays die je anders zou gebruiken.

Waar koop je een Rhino Horn?

Wil je de neusdouche ook een kans geven? Leuk! Je kan de Rhino Horn verkrijgen bij apotheken in België en Nederland en de online drogist voor 12,95 euro per stuk. Heb je ook een mini waarvan je de neus wil spoelen? Er is ook een Rhino Horn Junior voor kinderen vanaf 4 jaar.

Deze review kwam tot stand in samenwerking met Rhino Horn. Zoals gewoonlijk lees je hier mijn eigen mening 🙂 Hier lees je meer over mijn samenwerkingen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *