Reizen,  Verenigde Staten

9 x New York met een klein budget

Als je reisbudget niet gigantisch is, denk je misschien dat een reisje New York er niet in zit voor jou. Gelukkig zijn er zoveel manieren om zelfs met een beperkt budget New York ten volle te ervaren. Met deze negen tips kan je dat gewoon doen zonder duizenden euro’s uit te geven. New York is één van de duurste steden ter wereld om te bezoeken. Maar als je er bent, wil je natuurlijk geen enkele ervaring missen. Gelukkig zijn er zoveel dingen te doen in deze grote stad, dus NY bezoeken met een budget kan geen probleem zijn.

1. Broadway show met enorme korting

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door emily (@emwitt) op


Een Broadway musical bekijken is één van die dingen die je moét doen als je in New York bent. Jammer genoeg kunnen de ticketprijzen wel erg hoog oplosen. Gelukkig voor ons is er TKTS, een ticket booth die op Times Square gelegen is. Je kan er tickets scoren voor Broadway shows die dezelfde dag nog plaatsvinden aan énorme kortingen.

Mijn gouden tip: als je geen specifieke show in gedachten hebt, ga dan naar TKTS om 19.30u. Waarom? Overdag staat er een gigantische rij waar je gemakkelijk enkele uren in moet aanschuiven {en dus belangrijke NYC tijd die je misloopt}. De meeste shows starten om 20u, en dan hebben de meeste mensen al een ticket. En dus is er een half uur voor de aanvang van de show geen rij. Zelfs als je dan een ticket koopt, heb je nog meer dan genoeg tijd om in het theater te geraken. Deze liggen meestal op enkele minuten wandelen van de TKTS booth.

De enige reden om dit niet te doen? Om 19.30u zijn veel tickets uitverkocht en heb je dus minder keuze. Maar hé, het is de enige manier om een Broadway show mee te pikken met een klein budget en zonder uren in de wachtrij, werkte perfect voor mij.

2. Shop untill you drop {met een budget}

New York en mode zijn synoniemen, dus winkelen mag je echt niet overslaan tijdens jouw citytrip. Mijn beste en leukste ontdekking in de New Yorkse straten was dus met stip de Century 21 winkels. Je koopt er geen vastgoed, maar prachtige designerstukken met fikse kortingen. Een DKNY tas voor 100 dollar? Of die chique Michael Kors jurk? Je vindt er alles. Je kan het ook simpel houden zoals ik en de meest comfortabele UGG sneakers kopen voor nog geen 60 dollar. Die schoenen werden meteen ook mijn beste vrienden tijdens deze citytrip.

3. Meer New York musea voor minder

Dinosaurussen in het Museum of Natural History in New York.

Nog zo’n must see zijn de New Yorkse musea. Als je geen groot budget hebt en de ticket prijzen je afschrikken, kan je toch van een bezoekje genieten door aan de kassa van het museum te betalen. In het Amerikaans museum voor natural history {een aanrader!} kost een ticket voor volwassenen al snel 22 dollar. Een prijs die het museum zeker waard is en nodig is om de kosten van het museum gedeeltelijk te dekken. Maar als je het je niet kan veroorloven, kan je de verkoper aan de kassa aanspreken over het betalen van een prijs naar jouw keuze. Zij geven jou alle info die je nodig hebt en zo bezoek je het museum voor de fractie van de prijs. Uiteraard geldt dit ticket niet voor speciale tentoonstellingen of shows.

4. Ga op zoek naar gratis events

Er zijn zo veel dingen te beleven in New York en wat je gratis kan doen blijkt meestal nog het leukste! De meeste gratis events vinden plaats tijdens de zomer. Mijn favoriet is Movies With a View, een wekelijks event in Brooklyn Bridge Park. Je krijgt er gratis en voor niks een klassieker te zien terwijl je kan genieten van de skyline van Manhattan. Zalig!

5. Download korting apps

Voor ik naar New York vertrok heb ik me gek gezocht naar de beste kortingen, tot ik de app en website Travelzoo vond. Ze bieden er geweldig veel shows en tickets aan tegen een korting. Ik kocht er twee tickets voor de Blue Man Group tegen een fractie van de prijs en was door het dolle heen! {wel jammer dat ik die avond in bed doorbracht door een voedselvergiftiging :p}

6. Zoek de hoogte op

New York is op zo’n mooist vanuit de hoogte. Als je van dat uitzicht wil genieten, zijn er betere alternatieven dan de dure observation desks zoals de Empire State Building en Rockefeller Center. Ga gewoon gezellig iets dringen in één van de gezellige rooftop bars die New York rijk is, zoals die van het Standard Hotel. Genieten maar!

7. Schrijf je in voor elke nieuwsbrief van elke luchtvaarmaatschappij

Eén van de grootste kosten van je reis naar the Big Apple is je vlucht. Ik wist al lang dat ik graag naar New York wilde, dus ik had de luxe om af te wachten en geduld te kunnen uitoefenen. Ik heb mezelf ingeschreven voor elke nieuwsbrief van élke luchtvaartmaatschappij en wachtte gewoon op promoties. Tot ik de meest geweldige e-mail kreeg van de KLM Werelddeals. Zo kon ik een vlucht heen en terug scoren voor ongeveer 400 euro in juni vanuit Brussel. Score!

8. Wees je eigen gids

Central Park in New York
Central Park in New York

Ik boek nooit een gids als ik op reis ga omdat ik graag zelf plannen maak. Maar voor ik naar New York ging, won ik een gegidste tour door Central Park. Dat klonk geweldig leuk, ik dacht dat ik verborgen plekjes zou ontdekken die ik anders nooit zou zien. Jammer maar helaas, de tour was langdradig en de dingen die verteld werden kon ik best wel met m’n eigen ogen zien. Nog een herinnering aan waarom ik dit normaal nooit doe. Vanaf nu plan ik dus weer zelf: researchen is een deel van het plezier, je bent beter voorbereid en het is veeeeel goedkoper. (Al is een goéde gegidste tour wel leuk, dus als je dit graag wil doen, zoek dan uit waar je het meeste waar voor je geld krijgt.)

9. Ga op zoek naar folders met korting in het hotel

In de meeste hotel lobbies of kamers vind je folders terug met info over grote events, musea of shows: neem er zoveel mogelijk mee als je kan. Je weet meteen wat je kan doen in de buurt van het hotel én je hebt meestal een goede korting te pakken. In deze folders vind je namelijk meestal korting coupons terug. Knippen en genieten van die evenementen dus!

 

Neem je jouw baby mee? Lees dan zeker mijn tips over vliegen met jouw baby.

 

Meer van dit? Like Hallo Helena op Facebook.

 

Als je reisbudget niet gigantisch is, denk je misschien dat een reisje New York er niet in zit voor jou. Gelukkig zijn er zoveel manieren om zelfs met een beperkt budget New York ten volle te ervaren. Met deze negen tips kan je dat gewoon doen zonder duizenden euro’s uit te geven. New York is één van de duurste steden ter wereld om te bezoeken. Maar als je er bent, wil je natuurlijk geen enkele ervaring missen. Gelukkig zijn er zoveel dingen te doen in deze grote stad, dus NY bezoeken met een budget kan geen probleem zijn.
New York met een klein budget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *