Foto door Pictures With Attitude.
Geen categorie

Newborn shoot: doen of niet?

Je bent enkele maanden zwanger en je weet nu al dat jouw baby’tje de mooiste wordt. En de tijd vliegt, dus je wil die momenten waarop jouw baby nog ieniemienie klein is voor altijd laten vastleggen. Op naar de newborn fotograaf?

Toen ik enkele maanden zwanger was, zag ik op Facebook een advertentie passeren van newborn fotograaf Pictures With Attitude. Ik was meteen verkocht door die snoezige babyfoto’s. Het zette me meteen aan het denken, want tot dat moment had ik er niet bij stil gestaan of en hoe ik mijn pasgeboren baby wou portretteren.

Dure shoot

Zelf ben ik wel handig met een camera. Een mooie compositie, filtertje erop en hup, op mijn Instagram. Ik twijfelde dus wel even of ik geld wou spenderen aan een newborn shoot. Ook al was het héél duidelijk dat ik nooit dezelfde kwaliteit foto’s kon maken als die van Pictures with Attitude. Want ik bedoel, kijk gewoon naar die foto’s.

 

Foto door Pictures With Attitude.
Foto door Pictures With Attitude.

 

Een dergelijke shoot kost al ruim tweehonderd euro. En dan heb je nog geen album. De kostprijs is volledig terecht als je ziet hoeveel werk er in de shoot zit en in de afwerking van de foto’s. Maar je denkt wel even na of je dat geld kan en wil uitgeven.

Niet dezelfde kwaliteit

Gelukkig heb ik er zelf niet te veel over moeten denken: ik kreeg de shoot cadeau van mijn ouders en zus bij de geboorte van Ellis (na enkele niet-zo-subtiele hints). En daar ben ik zo blij om. Want ik heb zelf veel foto’s gemaakt van Ellis tijdens haar eerste weken in ons gezin, maar eerlijk is eerlijk: het is verschrikkelijk moeilijk om een pasgeboren baby mooi te fotograferen. Ze liggen vaak niet in de meest flatterende poses en om één of andere reden lijken ze daar ook niks om te geven, die gekke baby’s.

Op maat van de baby

Zo’n fotoshoot voor pasgeboren baby’s vindt plaats als de baby ongeveer twee weken oud is. Voor ons betekende het onze eerste echte uitstap met onze baby. Dat is beangstigend, want als er één ding is dat je niet kan controleren, is het wel het humeur van jouw baby’tje. Maar die zenuwen waren dus niet nodig, want fotografe Heidi is een pro die als de beste weet hoe ze met een baby moet omgaan.

 

Mijn baby prachtig vastgelegd door Pictures with Attitude.
Mijn baby prachtig vastgelegd door Pictures with Attitude.

 

We werden een ontvangen in een warme ruimte met gedempt licht en zachte geluiden. Ik werd er zelfs rustig van. Het was echt magisch om te zien hoe mijn meestal huilend baby’tje plots de rust zelve werd. Ellis bleef heel de fotoshoot rustig slapen en het resultaat van de foto’s is dan ook prachtig.

Dus, zo’n newborn shoot: doen of niet? Ik zeg doen, als jouw budget dit toelaat. En is dat niet het geval, maar wil je de foto’s toch heel graag? Doe dan zoals ik en vraag aan familie en vrienden om een bon van de fotograaf in plaats van een geschenk van de geboortelijst. Je vindt zeker wel een fotograaf die foto’s maakt in een stijl die helemaal bij jullie past en binnen jullie budget kan werken.

Heb jij een fotoshoot laten doen met jouw baby? En wat vonden je van het resultaat?

 

Blijf op de hoogte van nieuwe posts en volg me via mijn FacebookpaginaInstagram of Pinterest. Tot snel!

Je bent enkele maanden zwanger en je weet nu al dat jouw baby'tje de mooiste wordt. En de tijd vliegt, dus je wil die momenten waarop jouw baby nog ieniemienie klein is voor altijd laten vastleggen. Op naar de newborn fotograaf? Toen ik enkele maanden zwanger was, zag ik op Facebook een advertentie passeren van newborn fotograaf Pictures With Attitude. Ik was meteen verkocht door die snoezige babyfoto's. Het zette me meteen aan het denken, want tot dat moment had ik er niet bij stil gestaan of en hoe ik mijn pasgeboren baby wou portretteren.
Mijn ervaring met Newborn Shoot. Foto door Pictures With Attitude.

 

Je bent enkele maanden zwanger en je weet nu al dat jouw baby'tje de mooiste wordt. En de tijd vliegt, dus je wil die momenten waarop jouw baby nog ieniemienie klein is voor altijd laten vastleggen. Op naar de newborn fotograaf? Toen ik enkele maanden zwanger was, zag ik op Facebook een advertentie passeren van newborn fotograaf Pictures With Attitude. Ik was meteen verkocht door die snoezige babyfoto's. Het zette me meteen aan het denken, want tot dat moment had ik er niet bij stil gestaan of en hoe ik mijn pasgeboren baby wou portretteren.
Newborn shoot: doen of niet? Foto door Pictures With Attitude.

 

Je bent enkele maanden zwanger en je weet nu al dat jouw baby'tje de mooiste wordt. En de tijd vliegt, dus je wil die momenten waarop jouw baby nog ieniemienie klein is voor altijd laten vastleggen. Op naar de newborn fotograaf? Toen ik enkele maanden zwanger was, zag ik op Facebook een advertentie passeren van newborn fotograaf Pictures With Attitude. Ik was meteen verkocht door die snoezige babyfoto's. Het zette me meteen aan het denken, want tot dat moment had ik er niet bij stil gestaan of en hoe ik mijn pasgeboren baby wou portretteren.
Newborn shoot: doen of niet? Foto door Pictures With Attitude.

[convertkit form=790494]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *