Getest Nuud deodorant
Badkamer,  Groen leven

Nuud Care deodorant: voor jou getest

Als Nuud alles waarmaakt wat het belooft, is het een deodorant om van te dromen. De woorden ‘vegan’, ‘ecologisch’ en ‘natuurlijk’ vliegen je om de oren in hun advertenties. Laat dat net de woorden zijn waar ik helemaal wild van wordt.

Ik maakte voor het eerst kennis met Nuud via een advertentie op Instagram. Ik had er al over nagedacht om wat producten uit mijn badkamer te vervangen door natuurlijke alternatieven, maar de moderne mens in mij krijgt alles graag aangereikt. Die advertentie op Instagram kwam dus als geroepen.

Want enkele weken eerder las ik hoe bepaalde stoffen in klassieke deodorants en verzorgingsproducten hormoonverstorend werken. Het zette me aan het denken, want veel van wat ik (en jij) gebruik, is vast chemische troep. Shampoo, vloeibare zeep, make-up, …

Wat is Nuud?

Maar Nuud belooft niet aan die ongezonde shizzle mee te doen. Het is een natuurlijke deodorant die ook nog eens onschadelijk is voor de planeet én helemaal vegan is. Klinkt te mooi om waar te zijn, toch?

Het is geen antitranspirant, de deo zou je laten zweten zonder te verstoppen. Meer nog: tijdens de eerste week van je gebruik zou je door een detox kunnen gaan, waardoor je net meer begint te zweten. Gelukkig belooft Nuud wel om de zweetgeur te maskeren.

De tube is gemaakt van suikerriet en de verpakking van afbreekbaar karton. In combinatie met de natuurlijke ingrediënten moet Nuud dus heel lief zijn voor onze planeet.

Hoe werkt het?

De deo gaat vooral de bacteriën te lijf die de onaangename zweetgeur veroorzaken, zonder je poriën te verstoppen. Verwacht je niet aan een bloemetjesgeur, Nuud is neutraal.

Er kan wat tijd over gaan voor de deo werkt. Hoe lang het duurt en hoe effectief het is, hangt af van persoon tot persoon. Je zou normaal een keer per drie tot zeven dagen moeten smeren. Het goedje is super geconcentreerd, het gaat hier om een dosering ter grootte van een erwt.

Mijn ervaring

Ik was best zenuwachtig om mijn vertrouwde deodorant aan de kant te laten liggen. Ik was als de dood om met okselvijvers op het werk te verschijnen.

En dus startte ik met smeren tijdens het weekend. Mijn verwachtingen waren niet al te hoog, ik zou tegen maandag waarschijnlijk weer naar mijn klassieke deodorant moeten grijpen. Je hoort maar een hoeveelheid ter grootte van een erwt te smeren en dat was even aanpassen. De tube waar de deo in zit is verrassend klein, dus als je meer smeert zou deze ook snel leeg zijn.

Gelukkig was mijn vrees ongegrond. Ik transpireerde iets meer dan gewoonlijk, maar had geen zweetgeur. Dus toen de werkweek weer begon, smeerde ik uit voorzorg dagelijks Nuud en kleedde ik me in laagjes. En ik ging de deur niet uit zonder parfum aan te brengen, want de deodorant zelf is geurloos.

Jammer genoeg bleef mijn ervaring niet zo positief. Ik heb de deo een drietal weken getest en de ene dag biedt de deo meer bescherming dan de andere. Na een stressvolle dag kwam ik niet even fris thuis als ik vertrokken was. Ook als ik de deo een keer per 24u aanbreng.

Nuud is dus niet de deodorant van m’n dromen. Voor de prijs die ik hiervoor betaalde, moet ik écht carefree de deur uit kunnen. Ondertussen heb ik dus teruggegrepen naar mijn niet-zo-milieuvriendelijke deodorant.

Toch wil ik de zoektocht niet opgeven, ik ben van plan om binnenkort een natuurlijke deo van een ander merk te testen. Tips en ervaringen zijn altijd welkom! En het is niet omdat Nuud voor mij niet werkte, dat er voor jou geen match is.

Heb jij Nuud al getest? Wat vond jij ervan?

Blijf op de hoogte van nieuwe posts en volg me via mijn FacebookpaginaInstagram of Pinterest. Tot snel!

Meer over mijn weg naar een groener leven vind je hier.

2 Comments

 • Marianne

  Je zal nu al vast een oplossing hebben gevonden voor de deo..
  Maar ik ben heel tevreden over de deo van we love the planet.
  Je doet er echt meer dan 2 maanden mee.
  En ik heb veel minder last van zweetplekjes dan bij een normale deo.

  • HalloHelena

   Super bedankt voor de tip! Ik heb eigenlijk nog geen deo gevonden waar ik écht tevreden van ben. Ik ga meteen eens kijken waar ik ‘m kan kopen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *