Getest Nuud deodorant
Badkamer,  Groen leven

Nuud Care deodorant: voor jou getest

Als Nuud alles waarmaakt wat het belooft, is het een deodorant om van te dromen. De woorden ‘vegan’, ‘ecologisch’ en ‘natuurlijk’ vliegen je om de oren in hun advertenties. Laat dat net de woorden zijn waar ik helemaal wild van wordt.

Ik maakte voor het eerst kennis met Nuud via een advertentie op Instagram. Ik had er al over nagedacht om wat producten uit mijn badkamer te vervangen door natuurlijke alternatieven, maar de moderne mens in mij krijgt alles graag aangereikt. Die advertentie op Instagram kwam dus als geroepen.

Want enkele weken eerder las ik hoe bepaalde stoffen in klassieke deodorants en verzorgingsproducten hormoonverstorend werken. Het zette me aan het denken, want veel van wat ik (en jij) gebruik, is vast chemische troep. Shampoo, vloeibare zeep, make-up, …

Wat is Nuud?

Maar Nuud belooft niet aan die ongezonde shizzle mee te doen. Het is een natuurlijke deodorant die ook nog eens onschadelijk is voor de planeet én helemaal vegan is. Klinkt te mooi om waar te zijn, toch?

Het is geen antitranspirant, de deo zou je laten zweten zonder te verstoppen. Meer nog: tijdens de eerste week van je gebruik zou je door een detox kunnen gaan, waardoor je net meer begint te zweten. Gelukkig belooft Nuud wel om de zweetgeur te maskeren.

De tube is gemaakt van suikerriet en de verpakking van afbreekbaar karton. In combinatie met de natuurlijke ingrediënten moet Nuud dus heel lief zijn voor onze planeet.

Hoe werkt het?

De deo gaat vooral de bacteriën te lijf die de onaangename zweetgeur veroorzaken, zonder je poriën te verstoppen. Verwacht je niet aan een bloemetjesgeur, Nuud is neutraal.

Er kan wat tijd over gaan voor de deo werkt. Hoe lang het duurt en hoe effectief het is, hangt af van persoon tot persoon. Je zou normaal een keer per drie tot zeven dagen moeten smeren. Het goedje is super geconcentreerd, het gaat hier om een dosering ter grootte van een erwt.

Mijn ervaring

Ik was best zenuwachtig om mijn vertrouwde deodorant aan de kant te laten liggen. Ik was als de dood om met okselvijvers op het werk te verschijnen.

En dus startte ik met smeren tijdens het weekend. Mijn verwachtingen waren niet al te hoog, ik zou tegen maandag waarschijnlijk weer naar mijn klassieke deodorant moeten grijpen. Je hoort maar een hoeveelheid ter grootte van een erwt te smeren en dat was even aanpassen. De tube waar de deo in zit is verrassend klein, dus als je meer smeert zou deze ook snel leeg zijn.

Gelukkig was mijn vrees ongegrond. Ik transpireerde iets meer dan gewoonlijk, maar had geen zweetgeur. Dus toen de werkweek weer begon, smeerde ik uit voorzorg dagelijks Nuud en kleedde ik me in laagjes. En ik ging de deur niet uit zonder parfum aan te brengen, want de deodorant zelf is geurloos.

Jammer genoeg bleef mijn ervaring niet zo positief. Ik heb de deo een drietal weken getest en de ene dag biedt de deo meer bescherming dan de andere. Na een stressvolle dag kwam ik niet even fris thuis als ik vertrokken was. Ook als ik de deo een keer per 24u aanbreng.

Nuud is dus niet de deodorant van m’n dromen. Voor de prijs die ik hiervoor betaalde, moet ik écht carefree de deur uit kunnen. Ondertussen heb ik dus teruggegrepen naar mijn niet-zo-milieuvriendelijke deodorant.

Toch wil ik de zoektocht niet opgeven, ik ben van plan om binnenkort een natuurlijke deo van een ander merk te testen. Tips en ervaringen zijn altijd welkom! En het is niet omdat Nuud voor mij niet werkte, dat er voor jou geen match is.

Heb jij Nuud al getest? Wat vond jij ervan?

Blijf op de hoogte van nieuwe posts en volg me via mijn FacebookpaginaInstagram of Pinterest. Tot snel!

Meer over mijn weg naar een groener leven vind je hier.

10 Comments

 • Marianne

  Je zal nu al vast een oplossing hebben gevonden voor de deo..
  Maar ik ben heel tevreden over de deo van we love the planet.
  Je doet er echt meer dan 2 maanden mee.
  En ik heb veel minder last van zweetplekjes dan bij een normale deo.

  • HalloHelena

   Super bedankt voor de tip! Ik heb eigenlijk nog geen deo gevonden waar ik écht tevreden van ben. Ik ga meteen eens kijken waar ik ‘m kan kopen 🙂

 • Kim

  Heb deze ook getest, ben nu twee weken bezig en nog sceptisch. Zeker na een work-out.
  Ben benieuwd hoe het verder loopt.
  Een tip: Salt of the Earth Roll-On Natural Deodorant Pure(komkommer)! Je vind hem ook in kruidvat.

  Ik vind deze wel een aangename van zowel geur als gebruik. Heb hem steeds op zak als back-up omdat ik nuud nog niet voldoende vertrouw.
  De verpakking is jammer genoeg niet even eco-vriendelijk als deze van nuud, vandaar dat ook mijn zoektocht nog niet is gestaakt.
  Telkens ik research doe over onderwerpen dat ik zelf ook blog kom ik vaak bij jouw terecht via google en denk ik steeds doeme ze is me voor haha! Keep it up! Het is heel aangenaam lezen!

  https://www.saltoftheearthdeodorant.com/

  • HalloHelena

   Zalig! Zo lief dat je dat zegt 🙂 En nu ben ik ook mega blij dat je me zo goed vindt in Google 🙂
   Wat is jouw blog? Ik ga graag kijken!

   Die van Salt of The Earth heb ik nog niet geprobeerd, zal ik snel doen!
   Ik ben nu heel tevreden van een aluinblokje (wat ik nooit had verwacht). Het geeft geen parfum, maar ben er wel heel de dag fris mee.
   Moet ik binnenkort nog eens over bloggen 🙂

  • HalloHelena

   Bedankt voor de aanvulling! Jammer dat sommige merken zo losjes omspringen met de term duurzaamheid.
   Als er nu een product op de markt zou komen dat zoveel reclame op me afvuurde als Nuud zou ik me er nu ook meer vragen bij stellen als toen, denk ik.

 • Mike

  Nuud ook aangeschaft, zag de reklame op Facebook..
  Nu een paar dagen onderweg, elke dag smeren, maar.., ik wist niet dat mijn zweet stinkt!
  Niet eerder geroken, dankzei Nuud weetniet dat ik ook kan stinken, thanks..
  Zo, nu op zoek naar een ander merk.

  • HalloHelena

   Haha, ik snap wat je wil zeggen! Heb ondertussen best goede alternatieven gevonden, zoals de deo van We Love The Planet, Ben & Anna en een aluin blokje. Succes nog!

 • Arame

  Tof dat je jouw deodorant tests met ons deelt 🙂
  ik vond nuud vorig jaar via instagram reclame, daardoor twijfelde ik eerst wat maar heb het toch besteld wegens een zeer sterke okselgeur die op sociaal vlak vrij genant was ( klassieke noch bio deo werkte voor mij).
  Gelukkig werkte nuud ongeveer een jaar vrij goed, deze zomer is het iets minder effectief (moet ‘s middags de oksels weer wassen met zeep). Ben gisteren met een aluinblokje begonnen, we zien wel wat het geeft, fingers crossed 🙂

  • HalloHelena

   Hoi!
   Bedankt voor je reactie! 🙂

   Jammer dat het je na een tijdje werken in de steek liet. Ik duim mee voor het aluinblokje, dat bleek hier in elk geval een goede zet!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *