Op citytrip met de trein in Keulen.
Europa,  Groen leven,  Reizen

Op citytrip met de trein: de tien mooiste steden

We zijn met z’n allen druk op zoek naar manieren om liever te zijn voor het klimaat. Een goede manier om mee voor verandering te zorgen? Laat het vliegtuig links liggen. Zeker voor korte reizen. Het beste alternatief? Op citytrip met de trein! Dat komt helemaal goed met al die mooie steden vlakbij.

Je kan al deze steden eenvoudig bereiken met de trein, Flixbus of de auto. Wil je dat laatste wat milieuvriendelijker maken? Carpool via Blablacar

1. Antwerpen

Als er één citytrip is die je met de trein moet doen, dan is het wel die naar Antwerpen. Het Centraal Station is één van de mooiste gebouwen in Antwerpen, een beetje vertraging is dus niet erg. Kan je wat langer van het uitzicht genieten 🙂

Ik woon zelf in Hoboken, een district van Antwerpen en ga dagelijks naar de stad om er te werken. Ik ben dus misschien wat bevooroordeeld, maar Antwerpen is zó de moeite waard om te ontdekken.

Van de prachtige gebouwen (de kathedraal, het Mas, …) tot de beste restaurants: Antwerpen is the place to be.

Maar goed, je moet me niet op mijn woord geloven. Sofie van Wonderful Wanderings is net zo’n fan van deze stad en heeft een hele gids voor een bezoek aan Antwerpen geschreven. Zeker lezen!

2. Parijs

De stad van de liefde, de Eiffeltoren en het prachtige Louvre. In deze stad is het moeilijk kiezen wat je op enkele dagen tijd wil zien. Gelukkig is dat helemaal niet erg, meer reden om nog een keertje terug te gaan!

Met de Thalys kan je vanuit Antwerpen al op twee uur in Parijs zijn. Klaar om te vertrekken? Lees dan deze blog van Travelholic over Parijs ontdekken in 24 uur.

3. Keulen

De Duitse stad Keulen is dé bestemming om in enkele dagen te verkennen. Het is ook de ideale stad om met kinderen te verkennen: je kan met de kabelbaan naar de zoo (hoe cool is dat?) en de bezienswaardigheden liggen heel dicht bij elkaar. Zo moeten die kleine beentjes zich niet te hard vermoeien.

Vanuit Antwerpen ben je op ongeveer 2,5 uur met de trein in Keulen.

Verkocht? Lees dan hier meer over de mooiste bezienswaardigheden in Keulen.

4. Londen

De Britse hoofdstad kon natuurlijk niet in deze lijst ontbreken. Hippe wijken en eeuwenoude gebouwen wisselen elkaar af, deze stad heeft echt voor elk wat wils.

Sofie van Wonderful Wanderings schreef een blog over wat te doen tijdens jouw eerste bezoek aan Londen.

Vanuit Antwerpen doe je er met de trein 3,5 uur over om met de trein naar Londen te gaan.

5. Den Haag

Den Haag is mijn favoriet in dit lijstje. Deze stad heeft echt alles: cultuur, lekker eten en het prachtige stand van Scheveningen. Zálig.

Het strand van Scheveningen bezoek je gemakkelijk per tram vanuit Den Haag. Je kan je er een hele dag vermaken: overdag kan je gezellig kuieren op de pier en wat hangen op één van de vele terrasjes. ’s Avonds kan je dansen en zingen in de Crazy Pianos bar. Moet je echt eens gedaan hebben.

Vanuit Antwerpen trein je op anderhalf uur naar Den Haag.

Nog meer overtuiging nodig? Eliza van Ergenstussenin schreef een leuke blog met de hotspots van Den Haag.

6. Brussel

Brussel: de Belgische en Europese hoofdstad. Zo’n titels brengen wel wat verwachtingen met zich mee. En hoewel Brussel op het eerste zich een wat saaie uitstraling heeft, kan je er hopen aan cultuur ontdekken. Je moet gewoon weten waar zoeken.

Bart van Vetexbart ging alvast op ontdekking en schreef een blog over 48 uur in Brussel.

Vanuit Antwerpen trein je supersnel naar Brussel. Op 40 minuten ben je er al!

7. Amsterdam

Bij onze noorderburen is het toch altijd wat gezelliger. De mensen zijn er vriendelijker, de sfeer relaxter, … Met een uitstap naar Nederland zit je dus altijd goed.

In Amsterdam gaat het om extremen. Je kan er gezellig bloembollen kopen op de markt of genieten van het bruisende nachtleven. Genoeg om te zien en te doen dus.

Zoek je meer inspiratie? Wendy van World Wide Wendy schreef een blog over wat te doen op een citytrip naar Amsterdam.

Vanuit Antwerpen ben je op een kleine twee uur in Amsterdam met de trein.

8. Lille (Rijsel)

Lille moet zowat de charmantste stad op deze lijst zijn. In deze stad in Frankrijk lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Je kan de bezienswaardigheden hier gemakkelijk op een dag ontdekken of een gezellig weekend vullen.

Ook met kinderen is deze stad met Vlaamse trekjes een aanrader. Alles ligt dicht bij elkaar en om de tien meter vind je wel een pannenkoekenrestaurant 🙂

Meer weten voor je jouw trip gaat plannen? Gabriëlle van Globe Girl schreef een blog vol met tips over Lille.

Als je kiest voor de trein van B-rail ben je op twee uur in Lille vanuit Antwerpen. Tel je wat meer neer voor een TGV of Thalys ben je er op anderhalf uur.

9. Brugge

De Belgische stad Brugge wordt weleens het Venetië van het noorden genoemd. De stad ligt vlakbij de Noordzee en wordt verbonden door veel kanalen.

Je kan de stad dus heel romantisch per boot verkennen of gewoon stevige stappers aandoen en over de kasseien wandelen. Maak je klaar voor een typisch Vlaams bezoek met veel chocolade, frietjes en Brugse kant.

Op Time to Momo vind je alle info die je nodig hebt voor een bezoek aan Brugge.

Je treint op anderhalf uur van Antwerpen naar Brugge.

10. Gent

Gent is een jonge hippe stad waar heel wat te ontdekken valt. Het is de thuisbasis van veel studenten, jonge ontwerpers en creatieve koppen. Je kan in deze Oost-Vlaamse stad ongetwijfeld heel wat informatie opdoen.

En heb je al gehoord van de befaamde neuzekes-oorlog? Die kan je in Gent dus live gaan meemaken.

Milou van Explorista deelt alvast de leukste tips voor een bezoek aan Gent op haar blog.

Met de trein van Antwerpen naar Gent kan je op een uurtje.

En, staan je koffers al klaar? Want eerlijk, als de zon schijnt, is het toch overal vakantie hé?

Volg Hallo Helena op Instagram en Facebook voor meer over groener leven.

We zijn met z'n allen druk op zoek naar manieren om liever te zijn voor het klimaat. Een goede manier om mee voor verandering te zorgen? Laat het vliegtuig links liggen. Zeker voor korte reizen. Het beste alternatief? Op citytrip met de trein! Dat komt helemaal goed met al die mooie steden vlakbij.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *