Groen leven,  Huishouden,  Reizen

Op vakantie in eigen tuin: zo is het zalig genieten!

Het mooi weer komt eraan, tijd om te genieten! Je kan daarvoor het buitenland opzoeken, maar waarom niet gewoon relaxen in je eigen tuin? Want een vakantiegevoel creëren in je eigen tuin gaat makkelijker dan je denkt.

Een vakantie in eigen tuin heeft veel voordelen. Het is goed voor het klimaat (want een verre auto- of vliegreis uitgespaard), je moet geen koffers pakken, bent geen tijd kwijt aan het transport, … En het geeft je de kans om jouw eigen buurt eens te verkennen.

Natuurlijk is het wel fijn als jouw tuin zich ook leent tot zo’n staycation 🙂 Zo maak jij een klein paradijs:

Leven in de tuin

Plant mooie bloemen, maai je gras niet te kort en laat de bijtjes maar gezellig rondzoemen van bloem naar bloem. Niets zo gezellig als leven in de tuin. Zo kan je bijvoorbeeld lavendel, vlinderstruik en winterheide planten om van bijtjes en vlinders te genieten.

Waterelement

Water werkt super ontspannend. Als je de ruimte hebt om een waterelement te zetten (een kleine fontein, een vijvertje, een zwembadje voor de kinderen (of jezelf 😉 ), dan moet je dat zeker doen. Je kan dit aanvullen met regenwater, enkel het zwembad vul je beter met leidingwater of gebruik desinfectiemiddelen.

Relax in eigen tuin

Het is niet omdat je thuis blijft, dat je allerlei klusjes moet gaan doen. Tenzij je dat net ontspannend vindt, natuurlijk 🙂 Elke dag uitgebreid koken hoeft niet. Maak een makkelijke pastasalade of laat een maaltijd bezorgen.

Nóg beter is als ook jouw inrichting ervoor zorgt dat je kan ontspannen. Heb je al eens gedacht aan een hangmat? Je kan kiezen uit verschillende exemplaren, ook op staander. Een boom is dus geen vereiste.

HangmatGigant verkoopt voornamelijk producten die fair trade en/of ecologisch geproduceerd zijn. Ze komen rechtstreeks uit Brazilië, Mexico en Ecuador en zorgen voor meer plaatselijke welvaart. Het bedrijf is ook lid van 1% for the planet. Eén procent van de prijs van het product, wordt dus besteed aan het behoud van het milieu.

Regel een babysit

In de tuin spelen met kinderen is leuk, maar een moment voor jezelf moet ook kunnen. Vraag aan je ouders, vrienden, buren, … of je kinderen enkele uren mogen komen spelen. Want op vakantie in eigen tuin is ook rust 🙂

Verken je eigen buurt

Meestal is er door het jaar weinig tijd om je buurt te verkennen. Maak dankbaar gebruik van je vakantie! En dat hoeft niet door doelloos rond te wandelen. Kijk bijvoorbeeld eens bij De Boekenjagers, waar je op zoek kan naar boeken die anderen verstopt hebben in jouw buurt. Of ga via Geocaching op schattenjacht.

Deze blog kwam er in samenwerking met HangmatGigant. Je leest hier meer over waarom en hoe ik met bedrijven samenwerk. Meer tips over een groener leven lees je hier.  Volg ook mee op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe blogposts.

Het mooi weer komt eraan, tijd om te genieten! Je kan daarvoor het buitenland opzoeken, maar waarom niet gewoon relaxen in je eigen tuin? Want een vakantiegevoel creëren in je eigen tuin gaat makkelijker dan je denkt.Een vakantie in eigen tuin heeft veel voordelen. Het is goed voor het klimaat (want een verre auto- of vliegreis uitgespaard), je moet geen koffers pakken, bent geen tijd kwijt aan het transport, ... En het geeft je de kans om jouw eigen buurt eens te verkennen. 

Natuurlijk is het wel fijn als jouw tuin zich ook leent tot zo'n staycation :) Zo maak jij een klein paradijs

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *