Dessert en zoete snacks,  Lunch,  Ontbijt,  Vegan recepten

RECEPT perenconfituur met gember

Oké, wat blijkt? Er is niks zo leuk en eenvoudig om klaar te maken als confituur! Dat ontdekte ik terwijl ik deze perenconfituur maakte met fruit uit eigen tuin. Want wat moet een mens anders met al die peren? 🙂

De perenboom in onze tuin stond er vijf jaar geleden toen we het huis kochten al. Maar tot hiertoe hadden we er nog niets mee gedaan, buiten af en toe proeven om vast te stellen dat die peren echt te zuur waren 🙂


Dit jaar hing onze perenboom uitzonderlijk vol en wou ik er toch iets mee doen. Want ik hou ook net iets minder van voedselverspilling dan vijf jaar geleden. Ik zocht enkele recepten en flanste zelf een top perenjam in elkaar met wat ik in huis had. En jij waarschijnlijk ook.

Ingrediënten voor perenconfituur

– 500 gr peren (na schillen en verwijderen klokhuis)
– 200 gr witte suiker
– 2 cm verse gember (of een goede snuf uit een potteke)
– sap van één citroen
– sap van twee mandarijntjes

Het recept voor perenjam

– Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd in grove stukken
– Doe ze samen met het gember(poeder) en het sap van de citroen en mandarijnen in een kookpot en laat pruttelen tot de peren zacht genoeg zijn om te pletten
– Plet de peren en doe de suiker bij het mengsel
– Laat nog vijf minuten pruttelen

Tips

Hoe weet je of je confituur klaar is? Door de stoltest. Je neemt een druppel confituur uit de kookpot en doet deze op een bord. Als die binnen de minuut gestold is, is de confituur klaar. En anders laat je de confituur nog even inkoken.

En doe je de confituur na het klaarmaken in glazen potjes met een schroefdeksel? Steriliseer ze dan voor gebruik door ze +- 10 minuten uit te koken. Doe de confituur meteen na het klaarmaken in de potjes, schrief ze toe en laat ze ondersteboven afkoelen. Dit is belangrijk voor een correcte bewaring.

Het resultaat is yummm! Laat het smaken 🙂

Zin in meer plantaardig koken? Mijn andere vegan recepten vind je hier! En als je nog wat peren over hebt, vind je hier het heerlijke recept voor gestoofde peren.

Vergeet niet om Hallo Helena ook op Instagram en Facebook te volgen voor meer recepten en groener leven.

Deze vegan perenconfituur met gember is overheerlijk én eenvoudig om te maken.  Ontdek het recept hier.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *