Plasticvrije pleisters van patch
Badkamer,  Groen leven

Review: plasticvrije pleisters van Patch

Ik word helemaal blij als ik plastic kan vermijden op plaatsen die niet voor de hand liggen. Zo voelde ik me dus ook toen de plantaardige pleisters van Patch ontdekte. Deze plasticvrije pleisters zijn gemaakt van natuurlijke materialen en zijn volledig biologisch afbreekbaar. Zo zien we het graag 🙂

Patch is een merk met een milieuvriendelijke missie: hun pleisters zijn gemaakt van duurzaam geproduceerd bamboe én de verpakking is honderd procent composteerbaar en recycleerbaar. Het filmpje hieronder toont aan dat de pleister na tien weken in de natuur helemaal verdwijnt. In tegenstelling tot die gemaakt van plastiek en textiel.

Nog een voordeel: de pleisters komen in vier soorten, elk verrijkt met natuurlijke ingrediënten.

  • Coconut Oil Kids: werkt ontsmettend. Voor schrammen, schaafwonden en blauwe plekken.
  • Aloë Vera: voor lichte brandwonden en blaren.
  • Natural: voor snijwonden en schrammen
  • Activated Charcoal: voor beten, splinters en kleine ontstekingen.

Deze plasticvrije pleisters zijn dus ook perfect voor wie een gevoelige huid heeft.

Wat vond ik van de Patch pleisters?

De pleisters voelen niet anders aan dan de klassieke pleisters. Ze kleven stevig op de huid en later geen rode afdruk achter als je ze verwijdert. De uitgelezen persoon om dat te testen is mijn mama. Ze onderging in 2013 enkele chemo behandelingen en heeft nog altijd last van een overgevoelige huid. Na een lange wandeling heeft ze wonden op haar voeten die ze niet kon afdekken met pleisters, omdat haar huid ook daar fel op reageert. Met de Patch pleisters heeft ze daar geen last van en kan ze haar wonden eindelijk verzorgen zonder extra ongemakken.

Daarnaast vind ik het ook gewoon belangrijk om ook dit klein product te vervangen door een plasticvrije versie. Omdat veel kleintjes een groot maken. En aangezien de meesten van ons een EHBO kit in huis hebben (zeker mijn collega mama’s) kunnen we er even goed mooie afbreekbare pleisters in stoppen in plaats van plastieken.

Daarbij wil ik mijn gezin zo weinig mogelijk blootstellen aan schadelijke stoffen. Onze huid neemt op waarmee we in contact komen, dus natuurlijke pleisters zijn meer dan welkom.

Kies jij vanaf nu ook voor plasticvrije pleisters? Je vindt ze onder meer bij A.S. Adventure.

Wil je nog meer plastic uit jouw leven weren? Doe dan snel inspiratie op in mijn tips voor een plasticvrije badkamer.

Volg Hallo Helena op Instagram en Facebook voor meer over groener en gelukkiger leven.

Ik word helemaal blij als ik plastic kan vermijden op plaatsen die niet voor de hand liggen. Zo voelde ik me dus ook toen de plantaardige pleisters van Patch ontdekte. Deze plasticvrije pleisters zijn gemaakt van natuurlijke materialen en zijn volledig biologisch afbreekbaar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *