fbpx
Dessert en zoete snacks,  Vegan recepten

RECEPT gezonde vegan bananencake met appel en rozijn

Ben je op zoek naar een cakerecept dat lekker, gezond en plantaardig is? Zoek niet verder, met deze vegan bananencake (die ook heel eenvoudig om te maken is) stil je al je zoete hongertjes.

Mijn collega trakteerde met deze gezonde cake voor zijn verjaardag. Ik vond de cake zo lekker dat ik het recept vroeg. Dat bleek gelukkig heel eenvoudig te ‘veganizen’ en dus deel ik dit recept nu graag met jou!

Hier vind je nog meer ideeën voor vegan desserts en zoete snacks.

Ingrediënten vegan bananencake

  • 260gr zelfrijzende bloem
  • 115gr gesmolten plantaardige boter
  • 65 gr bruine basterdsuiker
  • 4 rijpe bananen
  • 1tl kaneel
  • 1 geschilde appel in blokjes
  • 50gr rozijnen

Recept

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Plet de bananen grondig in een grote kom en meng ze met de bloem, de boter, de suiker en de kaneel tot een geheel
  • Doe de appelblokjes en rozijnen bij het mengsel en roer tot ze verdeeld zijn
  • Bedek een cakevorm met bakpapier en stort het beslag erin uit
  • Zet de cake 45 minuten in de voorverwarmde oven
  • Laat de cake minstens een kwartier afkoelen voor je hem uit de vorm haalt en aansnijdt.

En dan heb je een heerlijke vegan cake!

Ik vind de cake het lekkerste als hij wat lauw is. Als de cake even uit de oven is en ik heb nog zin in een stukje, steek ik dat vaak kort in de microgolfoven. Je doet met deze info wat je wil 😉

Volg Hallo Helena op Instagram en Facebook voor meer recepten en groener leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *