fbpx
vegan cheesecake
Dessert en zoete snacks,  Vegan recepten

RECEPT vegan cheesecake met limoen en rood fruit

Een frisse romige taart die toch helemaal vegan is? Dat kan alleen maar gaan over deze heerlijke plantaardige cheesecake 🙂 Lichter in calorieën is ze niet, maar laat dat de pret zeker niet bederven. Veel kookplezier!

De inspiratie voor die recept haalde ik bij Njam TV toen ik wanhopig op zoek was naar een leuk vegan dessert om te maken voor kerstavond. Was ik blij dat er ook bij Njam plaats is voor plantaardig 🙂 De taart was trouwens een hit!

Ik paste het recept wat aan zodat het net iets makkelijker werd en ook de grootste keukenklunzen ermee aan de slag kunnen. 3-2-1, aan de slag 🙂

Ingrediënten vegan cheesecake voor zes personen

Voor de bodem

  • 200 gr dadels
  • 130 gr amandelen
  • 70 gr walnoten
  • 30 ml agavesiroop

Voor de vulling

  • 200 gr cashewnoten
  • 3 rijpe avocado’s
  • 100 ml gesmolten kokosolie
  • 1 el zeste van limoen
  • 150 ml limoensap (hiervoor heb je +- 3 grote limoenen nodig)
  • 100 ml agavesiroop
  • 125 ml plantaardige melk
  • 100 gr rood fruit (vers of uit de diepvries)

Voor de afwerking

  • 50 gr rood fruit (vers of uit de diepvries)

Wat heb je nodig?

Recept vegan cheesecake

Voorbereiding Laat de cashewnoten 8 uur (of een nacht) weken in koud water of minimum drie uur in heet water.

De bodem

  1. Doe de dadels in een kom, overgiet ze met kokend water en laat ze vijf minuten weken. Giet ze daarna af en druk het vocht eruit.
  2. Haal je hakker erbij, mix de amandelen en walnoten fijn en doe ze in een kom. Mix daarna de dadels fijn en meng deze samen met de agavesiroop door de noten. De bedoeling is dat je een licht kleverige massa bekomt, geen stroperige brij.
  3. Neem je springvorm erbij en bedek de bodem met het mengsel. Druk dit goed aan.

De vulling

  1. Giet de cashews af en doe ze samen met de avocado’s, kokosolie, zeste en sap van de limoenen, agavesiroop, rode vruchten en plantaardige melk in de blender.
  2. Schep het mengsel over de taartbodem.
  3. Laat de cheesecake een nacht opstijven in de koelkast. Doe er vlak voor het serveren de topping van rood fruit op.

Tips om je het leven makkelijker te maken:

  • Als je het mengsel van de bodem te kruimelig lijkt, doe er dan wat extra siroop bij.
  • Moet je met een kleinere springvorm werken? Geen probleem, dan zal je taart wat hoger staan.
  • Lukt het niet om alle ingrediënten in één keer te mixen? Doe het dan in meerdere keren en meng alles daarna goed onder elkaar.
  • Doe de topping er écht op vlak voor je gaat serveren, anders zou het proces van opstijven weleens durven mislukken.
  • Je moet veel ingrediënten gebruiken. Maak het jezelf gemakkelijk en weeg alles af voor je eraan begint.
  • Toch te weinig limoenen in huis? Vul aan met citroensap.

Veel succes en smakelijk!

Nog meer inspiratie opdoen voor vegan gerechten? Neem dan zeker een kijkje bij deze plantaardige recepten.

<!-- wp:paragraph -->
<p>Een frisse romige taart die toch helemaal vegan is? Dat kan alleen maar gaan over deze heerlijke plantaardige cheesecake :) Lichter in calorieën is ze niet, maar laat dat de pret zeker niet bederven. Veel kookplezier!</p>
<!-- /wp:paragraph -->

<!-- wp:paragraph -->
<p>De inspiratie voor die recept haalde ik bij <a rel=

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *