Dessert en zoete snacks,  Vegan recepten

RECEPT Vegan chocolade brownies

Deze vegan brownies zijn zo lekker, dat de kans op een overdosis wel heel hoog wordt. Ze zijn niet te onderscheiden van de klassieke brownies en bevatten lekker veel chocolade. Hmmmm.

Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb. Deze vegan chocolade brownies zijn de perfecte mix tussen zoet en zout, zijn heerlijk zacht vanbinnen en de kans op een overdosis chocolade is reëel. Maar hé, wat is het leven zonder een beetje risico?

Het recept is geïnspireerd op de vegan brownies van Jamie Oliver, maar dan een ietsiepietsie gezonder. En zeker even lekker!

Ingrediënten

250 ml plantaardige melk
200 gr zelfrijzende bloem
150 gr donkere chocolade zonder zuivel
150 gr suiker
150 gr walnoten
1 rijpe geprakte banaan
50 gr pindakaas
een snufje zout

Het recept

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in met plantaardige olie of boter
  2. Smelt de 150gr donkere chocolade en de pindakaas au bain marie. Dat doe je door een pan water te laten koken met een vuurvaste kom erbovenop. Opgelet: de kom mag het water niet raken. Laat de chocolade smelten door het in de kom te leggen en laat het daarna een beetje afkoelen.
  3. Neem een grote kom en zeef de bloem erin. Doe er de suiker bij, een snufje zout en meng alles met een lepel. Meng dan de banaan, plantaardige melk en gesmolten chocolade bij de droge ingrediënten tot alles een mooi geheel vormt.
  4. Hak de walnoten in grove stukken en meng ze onder het beslag.
  5. Verdeel het beslag gelijk in de ovenschaal en laat het ongeveer 25 minuten bakken in de oven. Als de brownies krokant langs buiten en zacht vanbinnen zijn, kan je ze uit de oven halen.

Geniet van je vegan chocolade brownies!

Zin in meer? Mijn andere vegan desserts en snacks vind je hier!

Volg Hallo Helena op Instagram en Facebook voor meer recepten en groener leven.

Deze vegan brownies zijn zo lekker, dat de kans op een overdosis wel heel hoog wordt. Ze zijn niet te onderscheiden van de klassieke brownies en bevatten lekker veel chocolade. Een snel en makkelijk recept.
Deze vegan brownies zijn zo lekker, dat de kans op een overdosis wel heel hoog wordt. Ze zijn niet te onderscheiden van de klassieke brownies en bevatten lekker veel chocolade. Hmmmm. De eenvoudige ingrediënten vind je in elke supermarkt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *