fbpx
Hoofdgerechten,  Vegan recepten

Vegan recept: lasagne boordevol groenten met vegan kaas

Lasagne is één van mijn favoriete gerechten om te eten én te maken. Het is snel, makkelijk, en je maakt het zo gezond of ongezond als je zelf wil. Deze vegan lasagne maak ik het liefst. Hij zit boordevol groentjes en is lekker afgewerkt met vegan kaas, zonder dat je staat te zwoegen aan een kaassaus. Een toppertje!

Lasagne is mijn go-to comfort food, maar ik koop het zelden of nooit kant-en-klaar in de supermarkt. Vooral vanwege al de bewaarmiddelen, maar ook omdat ik weet dat ik ‘m makkelijk én lekkerder zelf kan maken. Zonder dierlijke producten en met lekker veel groentjes.

Nog een reden waarom ik van lasagne hou? Het is een gerecht dat je heel eenvoudig de dag op voorhand of ‘s ochtends al kan voorbereiden. Dan heb je hem bij etenstijd maar in de oven te schuiven. Hoe handig is dat?

Hieronder lees je wat je nodig hebt voor deze vegan lasagne en hoe je dit recept klaarmaakt. Succes!

Ingrediënten

Voor vier personen

1 ui
1 teentje look
300 gr champignons
1 rode en 1 gele paprika
1 kleine courgette
400 gr tomatenblokjes (= 1 blik)
+- 12 vegan lasagnevellen (=zonder ei)
olijfolie
1 bouillonblokje
peper en zout
150 gr gemalen vegan kaas (ik vind die van Violife het lekkerst)

Zo maak je deze vegan lasagne klaar

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Snipper de ui en de look
  • Stoof deze glazig in een pot met een beetje olijfolie
  • Snij de paprika’s en de courgette in kleine blokjes. Voeg ze toe in de pot en laat ze stoven.
  • Snij terwijl de champignons in schijfjes en voeg deze bij de rest van de groentjes
  • Kruimel het bouillonblokje bij de groenten en laat de groenten sudderen tot ze beetgaar zijn
  • Voeg de tomatenblokjes toe en zet het vuur af
  • Kruid eventueel bij met peper en zout
  • Vul de bodem van een grote ovenschaal met een klein laagje tomatensaus. Zo blijft de lasagne straks niet aan de schaal kleven.
  • Wissel nu af: leg een laag lasagnevellen, een laag groentesaus, een laagje gemalen kaas, een laag lasagnevellen, … tot de schotel gevuld is. Let op: strooi de vegan kaas niet als bovenste laag, dan wordt hij hard en dat gaat niet hetzelfde als bij kaas van koemelk 🙂
  • Bak de lasagne ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven

Nog enkele tips

  • Bespaar werk en kies voor lasagnevellen die je niet meer moet voorkoken. Dit staat duidelijk aangegeven op de verpakking.
  • Maak de lasagne ‘s ochtends of zelfs de dag ervoor klaar. Bewaar de ongebakken schotel in de ijskast tot het tijd is om in de oven te zetten. Zo kan de saus goed in de lasagne trekken: minder knoeien met saus én een rijkere smaak.

Smakelijk!

Nog meer inspiratie opdoen voor vegan gerechten? Neem dan zeker een kijkje bij deze plantaardige recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *