fbpx
Dessert en zoete snacks,  Vegan recepten

RECEPT vegan zandkoekjes met en zonder chocolate chip

Zin om vegan zoets te bakken, maar geen uren in de keuken te staan? Deze vegan zandkoekjes maak je in geen tijd en zijn super lekker. Wel opletten, want voor je het weet heb je ze allemaal opgegeten 🙂

Om vegan zandkoekjes te maken moet je niet veel veranderen aan het klassieke recept. Je hoeft enkel de boter te vervangen door een plantaardige versie, waardoor er ook niets aan de smaak verandert.

De zandkoekjes werden gesmaakt, ik moest snel zijn voor mijn foto 🙂

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 150 gram boter (ik gebruikte plantaardige bakboter)
  • 80 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 blokjes vegan pure chocolade
  • snuf zout

Recept voor vegan zandkoekjes

  • Hak de blokjes chocolade in kleine stukjes
  • Zeef de bloem in een kom en voeg de suiker toe en meng dit goed door elkaar.
  • Voeg de ongesmolten boter en snuf zout toe. Kneed het deeg met je handen tot je een stevige deegbal krijgt.
  • Verdeel dit deeg in twee delen. Meng onder één helft de stukjes chocolade.
  • Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 gr
  • Haal de koekjes uit de koelkast. Je kan het deeg nu uitrollen en met vormpjes koekjes uitsteken. Als je geen vormpjes bezit (net als ik 🙂 ), kan je de koekjes gewoon vormen met je handen.
  • Zet ze 20 minuten in de oven.

Smakelijk!

Zin in meer plantaardig koken? Mijn andere vegan recepten vind je hier!

Vergeet niet om Hallo Helena ook op Instagram en Facebook te volgen voor meer recepten en groener leven.

Zin om vegan zoets te bakken, maar geen uren in de keuken te staan? Deze vegan zandkoekjes maak je in geen tijd en zijn super lekker. Wel opletten, want voor je het weet heb je ze allemaal opgegeten :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *