
RECEPT vegan zandkoekjes met chocolade
Zin om vegan zoets te bakken, maar geen uren in de keuken te staan? Deze vegan zandkoekjes maak je in geen tijd en zijn super lekker. Wel opletten, want voor je het weet heb je ze allemaal opgegeten 🙂
Om vegan zandkoekjes te maken moet je niet veel veranderen aan het klassieke recept. Je hoeft enkel de boter te vervangen door een plantaardige versie, waardoor er ook niets aan de smaak verandert.

Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 300 gram plantaardige boter op kamertemperatuur
- 120 gram suiker
- 6 blokjes vegan pure chocolade
- 1 zakje vanillesuiker
- snuf zout
Recept voor vegan zandkoekjes
- Hak de blokjes chocolade in kleine stukjes
- Zeef de bloem in een kom, voeg de suiker toe en meng
- Nu mag de boter, de chocolade en een snuf zout erbij. Kneed het deeg met je handen tot je een stevige deegbal krijgt
- Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 gr
- Haal de koekjes uit de koelkast. Je kan het deeg nu uitrollen en met vormpjes koekjes uitsteken. Als je geen vormpjes bezit (net als ik 🙂 ), kan je de koekjes gewoon vormen met je handen.
- Zet ze 20 minuten in de oven.
Smakelijk!
Zin in meer plantaardig koken? Mijn andere vegan recepten vind je hier!
Vergeet niet om Hallo Helena ook op Instagram en Facebook te volgen voor meer recepten en groener leven.


