Europa,  Nederland,  Reizen

Review: CitizenM Amstel Amsterdam hotel

Als je op zoek bent naar een betaalbaar hotel in de geweldige stad Amsterdam, kan je even zoeken. Vooral als je dat graag combineert met een moderne look en een zeker vorm van luxe. Was ik blij dat ik op het CitizenM Amstel Amsterdam hotel botste 🙂

Bij aankomst in het hotel werd ik heel vriendelijk begroet door een dame in het Engels. Ik dacht dat dit weer een geval was van ‘de Nederlander begrijpt de Belg niet’ (elke Belg die ooit in NL geweest is, weet waarover ik het heb 😀 ). Blijkt dat Engels echt gewoon de voertaal in het hotel is. Heel fijn, vooral omdat je in het hotel medewerkers van alle hoeken van de wereld aantreft.

Kleine functionele kamers

Als je een kamer in een CitizenM hotel boekt, moet je geen ruimte ter grootte van een balzaal verwachten. De kamers zijn heel klein, maar zijn zo functioneel ingericht dat het helemaal niet stoort. Heel belangrijk: het bed en de douche zijn wél uitzonderlijk groot voor een hotel. Dat geeft pas een gevoel van luxe.

Leuke nuggets

In de kamer vind je leuke kleine verrassingen die gegarandeerd meteen een glimlach op je gezicht toveren. Ik ga je ze niet allemaal verklappen, maar de leukste vond ik de boekjes van The School of Life. Heel leuk om ‘s avonds in te lezen en sowieso een aanrader om in huis te halen. Je kan ze ook als ebook verkrijgen op onder meer Bol.com.

Kamer bedienen met tablet

De gadgetfreaks onder ons halen ook hun hartje op in dit hotel. De temperatuur en lichten van de kamer kan je bedienen met een tablet én in de lobby staan twee gigantische iMacs die je als hotelgast gratis kan gebruiken.

Centraal gelegen

Het CitizenM Amstel Amsterdam hotel heeft een geweldige ligging. Vlak voor de deur heb je een tramhalte en op twee minuten stappen vind je een metrostop. Maar ook te voet geraak je op heel wat plaatsen. Op ongeveer een kwartier wandelen vind je het Waterlooplein (je leest hier meer over de duurzame adresjes in Amsterdam en op het Waterlooplein) en als je de andere kant uit gaat, kom je aan de leuke winkelstraat in de Utrechtsestraat.

Door dit te schrijven heb ik veel zin gekregen om snel terug te gaan 🙂 Jij ook?

Meer tips voor een groener leven lees je hier.  Volg ook mee op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe blogposts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *