Amsterdam,  Europa,  Nederland,  Reizen

Zalig en betaalbaar genieten in Mercure hotel Amsterdam City

Het Mercure hotel Amsterdam City was de perfecte uitvalsbasis van onze citytrip naar Amsterdam. Ik schrijf dan ook graag een review, want wat een luxueus gevoel hadden we tijdens ons verblijf. En dat terwijl het net een heel budgetvriendelijk hotel is naar Amsterdamse normen.

Romantisch weekendje weg

Mijn gezelschap voor dit weekendje Amsterdam bestond enkel uit mijn man Ahmet en mezelf. We wilden dat dit een ontspannen en romantisch weekend werd en dus verbleven onze twee dochters bij hun grootouders. Voor onze jongste was dat voor het eerst, best spannend dus.

Ben je trouwens alvast benieuwd naar wat we gedaan hebben tijdens onze citytrip? Je leest hier meer over de duurzame adresjes die Ahmet en ik aandeden tijdens onze 48 uur in Amsterdam en alles over de locaties op deze kaart.

Maar goed, het hotel. Het was belangrijk voor ons dat we in een rustig hotel terecht kwamen waar we samen konden ontspannen na onze grote omzwervingen om Amsterdam te verkennen. En dat is precies wat het Mercure hotel Amsterdam City ons kon bieden.

De kamer

We verbleven in een executive kamer: een ruime kamer met queensize bed, keukentje met microgolfoven en een kleine koelkast en een mooie badkamer met ruime inloopdouche. De vloer van de kamer is bekleed met laminaat, wat ik heel fijn vind. Niet zo’n fan van tapijt over de hele kamer 🙂

Er hangt een grote flatscreen tegen de muur en er is voldoende ruimte om kledij op te hangen. Er staat zelfs een strijkplank verstopt in één van de kasten. Kortom: meer dan voldoende voorzieningen voor een aangenaam verblijf.

Wat ik ook heel belangrijk vind: ik heb op geen enkel moment geluidsoverlast ervaren. Ik heb heel gevoelige oren en word dan ook vaak wakker als er in aanpalende kamer luid de tv op staat, er gedoucht wordt, … De kamer naast ons was bezet, maar in onze kamer had ik daar absoluut geen last van 🙂

Eten in het hotel

Het ontbijt in het Mercure hotel Amsterdam City is uitgebreid. Vegetarisch eten is absoluut geen probleem: er zijn broodjes, eieren, kaas, yoghurt, cornflakes, … Je vindt bij het buffet ook heerlijk gesneden fruit (niet van dat siroop-fruit, dat je wel vaker aantreft in hotels 😀 )

’s Avonds blijven eten kan in het hotel en is heel gezellig. Het is sfeervol verlicht, je wordt altijd vriendelijk geholpen en er is een uitgebreide kaart. Ook heel fijn om iets te blijven drinken na een lange dag stappen in Amsterdam. Als het mooi weer is, moet je zeker ook even gaan zitten op het terras met uitzicht op de Amstel.

De locatie

Het hotel ligt vlak buiten het centrum van Amsterdam, wat maakt dat het vlot bereikbaar is met de auto. Wij kozen er zelf voor om te treinen en ook dat ging perfect. Vanaf het station neem je metro 51 tot aan halte Spaklerweg. Van daaruit is het nog een goeie vijf minuten stappen tot aan het hotel. Voor twee mensen die graag stappen is dat ideaal, als je niet zo goed te been bent, ligt dat waarschijnlijk moeilijker.

Eco inspanningen

Ja, ik moet het natuurlijk ook hebben over de inspanningen die het hotel doet qua duurzaamheid. Ik mocht met de general manager spreken (wat ik super leuk vond!) en het was duidelijk dat ze dit hoog op de agenda zet. Door corona en de sluiting van de hotels loopt alles wat trager dan gepland, maar de bedoeling is om heel binnenkort zeepdispensers in de kamers te installeren ipv de kleine flesjes die er nu staan. Het hotel neemt ook deel aan Too Good To Go en er staat een serre op het terras waar het hotel kruiden kweekt en uit gebruikt.

Verder geeft het hotel hun koffiegruis terug aan de leverancier. Een champignonkwekerij gebruikt dit om – welja – champignons in te kweken en levert deze ook aan het hotel. Leuk hè! En zo zullen er vast nog veel initiatieven volgen. Ik ben fan!

Deze review kwam tot stand naar aanleiding van een samenwerking met het Mercure hotel Amsterdam City. Zoals gewoonlijk heeft dit mijn mening niet beïnvloed en vind ik dit oprecht een tophotel met een geweldigde sfeer. Je leest hier meer over waarom en hoe ik met bedrijven samenwerk.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *