witch hazel you madu
Badkamer,  Groen leven

Review: Witch Hazel van YouMadu

Heb jij een verzorgingsproduct in de kast staan met een betere naam Witch Hazel of Tovenaarshazel? Ik dacht het niet 🙂 En het is niet alleen door de naam dat dit product een plekje verdient in jouw zero waste en natuurlijke badkamer. Webshop YouMadu zette me aan het testen.

Wat is Witch Hazel?

Witch Hazel is het destillaat van de blaadjes van de Toverhazelaar. Het werkt anti-ontstekend, wat perfect is om de (gevoelige) huid te kalmeren en beschermen. Samen met z’n samentrekkende werking op de poriën is het ook perfect om acné te behandelen. Hiervoor doe je enkele druppeltjes op een herbruikbaar watje en smeer je het op de zone die je wil aanpakken.

Belangrijk: je gebruikt het best maximaal vier keer per week.

Mijn ervaring met Witch Hazel

Naast het feit dat het flesje mooi in de badkamer staat, is het een heel fijn product om te gebruiken. De geur is eerder neutraal en het product heeft een fijn reinigend effect. Er zit geen olie in verwerkt, dus het laat geen vette gloed na op het gezicht. Ik heb zelf vooral last van vergrootte poriën op mijn neus, dus ik vind het fijn om het op die plek dag om dag toe te brengen. Of het echt effect heeft durf ik nog niet zeggen, ik vermoed dat ik het daarvoor net iets langer en consequenter moet gebruiken. Het zorgt er in elk geval wel voor dat mijn huid op die plek minder vet voelt. Ook al fijn 🙂

Waarom YouMadu?

De Witch Hazel van YouMadu is verpakt in een glazen flesje.

Het is een mooi bedrijf om te steunen: ze kiezen enkel voor natuurlijke en vegan producten (dus dierproefvrij. Ze gaan ook voor zo duurzaam mogelijke producten, van productie tot levering, en staan daarbij steeds open voor suggesties om zichzelf te verbeteren. Mooi!

Je leest hier meer over waarom en hoe ik met bedrijven samenwerk. Meer tips over een groener leven lees je hier.  Volg ook mee op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe blogposts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *