Badkamer,  Groen leven

Salt Of The Earth: zalige vegan deo’s voor jou getest

Wat is Salt Of The Earth?

Salt Of The Earth is een deo merk dat honderd procent natuurlijke ingrediënten gebruikt. Geen chemicaliën, no nasties, niks van dat. Ze doen dat dierproefvrij en maken producten die helemaal geschikt zijn voor vegans. Goed hé!

De belangrijkste ingrediënten in hun deo’s zijn aluin (ik schreef hier al eens een blog over aluin als deo), aloe vera sap en een mix aan antibacteriële extracten. Perfect dus voor de gevoelige huid.

Ook belangrijk: hun plastic verpakkingen zijn gemaakt van gerecycleerd plastic én plastic gemaakt uit planten.

Mijn ervaring met Salt Of The Earth deo

Eerste indruk

Ik kreeg van Salt Of The Earth een selectie van hun gamma om te testen: een roll on met de geur Melon & Cucumber, een spray met de geur Ocean Coconut en een balsem met de geur Peony Blossom.

Het eerste wat me opviel bij het openen van de verpakkingen was dat de spray en roller echt naar vakantie ruiken. Heerlijk! En van alle natuurlijke deo’s die ik getest heb, lijken deze ook het meest op de klassieke deodorants qua gebruik en verpakking. Ik denk dus dat dit een ideale instapper is voor wie duurzamer wil leven, maar het niet ziet zitten om met sticks, aluin, …. aan de slag te gaan.

De Peony Blossom balsem ruikt naar planten, zit verpakt in een glazen pot en is heel goed smeerbaar.

De werking

De eerste producten die ik testte waren de roll on en de spray. Zoals ik al zei: zalige geuren! Qua gebruiksgemak ook echt top, het enige wat je niet mag vergeten is goed te schudden, zodat de elementen allemaal goed verdeeld zijn. Ze deden ook goed hun werk bij het beschermen tegen geurtjes, enkel op de warmste dagen schoten ze tekort. Maar ik snap ook wel dat een deo vinden die bestand is tegen 25 graden en een baby een half uur lang in slaap wiegen niet evident is 🙂

De balsem bood voor mij de beste en langste bescherming. het enige ‘nadeel’ (als je dat een nadeel vindt), is dat je deze moet smeren en dus niet echt lijkt op een klassieke deo. Ik vind dat dus helemaal niet erg, zeker als de balsem zo goed smeerbaar is als deze.

Salt Of The Earth heeft ook een klassieke aluinsteen in hun gamma, maar deze heb ik niet getest omdat ik eerder al een gewone aluinsteen probeerde en ik de goede werking ervan dus ken. Ze hebben er één zonder en één met plastic houder. Die houder kan je als overbodig zien, maar ik heb mijn aluinsteen al een paar keer laten vallen wegens glibberig waarna die afbrak. Dus die houder heeft zeker zijn nut 🙂

Waar koop je Salt Of The Earth?

Je koopt deze deo’s online onder meer bij Big Green Smile.

Meer tips over een groener leven lees je hier.  Volg ook mee op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe blogposts.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *