Badkamer,  Groen leven

Duurzaam haren wassen met shampoo bars

Op zoek naar een goed alternatief voor shampoo in een plastic fles? Twijfel niet en kies voor een shampoo bar. Het gamma is zo groot dat er voor elk haartype een geschikte bar is. Het is compact, makkelijk in gebruik en zoveel gezonder voor je haar.

Duurzamer leven is niet zo moeilijk. Zo kan je bijvoorbeeld al beginnen met zoveel mogelijk vloeibare producten te vervangen door een vaste vorm. Net zoals ik een tijdje geleden mijn tandpasta verving door tabletjes en later voor tandpasta in blik, gaan nu ook mijn flessen shampoo en conditioner aan de kant. In de plaats gebruik ik de shampoo bars van Pachamamaï.

Wat is een shampoo bar?

Een shampoo bar is shampoo in vaste vorm, dus net zoals je een blok zeep kan gebruiken in plaats van douchegel. En zo bestaat er ook solid conditioner.

Waarom is het zoveel groener dan vloeibare shampoo?

  • Voor een blok zeep heb je geen of een milieuvriendelijke verpakking nodig. Veel beter dan een grote plastic fles.
  • Een shampoo bar neemt veel minder plaats in bij het transporteren.
  • Shampoo bars zijn over het algemeen gemaakt met plantaardige ingrediënten. Lees het lijstje er zeker op na.

Hoe werkt het?

Om de shampoo bar te gebruiken, maak je je haar en de bar nat. Je wrijft het blok zeep tussen je handen en gaat dan met je handen door je haar. Dat herhaal je een paar keer tot de zeep goed verdeeld is.

De solid conditioner werkt net hetzelfde, alleen laat je deze twee minuten inwerken op je haar.

Mijn ervaring

Ik testte de Sweetie zeep voor droog haar van Pachamamaï. Wat een topshampoo. Mijn haar ziet er zoveel gezonder uit dan toen ik het nog waste met de klassieke shampoo uit de supermarkt.

Voor mij werkt dit het beste: ik maak de shampoobar nat en wrijf ze tussen mijn handen tot er schuim op komt . Dat verdeel ik dan in mijn haar. Ik spoel mijn haar uit en herhaal. Mijn haar is altijd netjes gewassen en een pak minder droog dan vroeger.

Ondertussen spoel ik mijn haar na met appelazijn. Dat laat mijn haar meer glanzen en laat geen geur achter eens het opgedroogd is.

Wil je meer veranderen dan enkel je shampoo? Lees dan hier hoe je jouw hele badkamer plasticvrij maakt.

Blijf je graag op de hoogte van mijn zoektocht naar een groener leven? Volg me via Facebook of Instagram.

Lees hier meer over de kleine milieubewuste veranderingen die ik al maakte.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *